
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
6 łyżek
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karasie wypatrosz tak, by pozostały całe z głowami, ale usuniętymi oczami. Dokładnie je umyj i mocz w mleku przez godzinę.
Krok 2
Po wyjęciu lekko posól i natrzyj przyprawą do ryb z obu stron.
Krok 3
Do środka każdej ryby włóż gałązkę świeżej pietruszki.
Krok 4
Karasie panieruj w mące, ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 5
Cebulę i czosnek posiekaj, posyp nimi ryby.
Krok 6
Olej połącz z pastą pomidorową oraz ketchupem. Przygotowanym sosem polej karasie.
Krok 7
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 25 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej