Szaszłyki grillowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki grillowane

Autor: joasja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

25 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, cukinie pokrój na cieniutkie plastry wzdłuż. Cebulę pokrój na mniejsze cząstki.

Krok 2

Pomidorki koktajlowe owiń dość ciasno plastrami cukinii.

Krok 3

Na patyki do szaszłyków nadziewaj na przemian pulpeciki, cebulę i pomidorki z cukinią.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do mięs Knorr i skrop oliwą. Opiekaj na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej