
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
25 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, cukinie pokrój na cieniutkie plastry wzdłuż. Cebulę pokrój na mniejsze cząstki.
Krok 2
Pomidorki koktajlowe owiń dość ciasno plastrami cukinii.
Krok 3
Na patyki do szaszłyków nadziewaj na przemian pulpeciki, cebulę i pomidorki z cukinią.
Krok 4
Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do mięs Knorr i skrop oliwą. Opiekaj na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej