Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

null

null

null

null

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

800 gramów

1 sztuka

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyte ziemniaki pokrój na cztery części i lekko posól. Upiecz je na grillu. Kiedy będą gotowe odłóż je.

Krok 2

W miseczce dokładnie wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła i skruszone Mini kostki Czosnek Knorr.

Krok 3

Papryki pokrój na małe kawałki, boczek w kostkę. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, najlepiej przy pomocy szerokiej obieraczki lub maszyny do krojenia. Plastry cukini posmaruj cienką warstwą przygotowanego maseła ziołowego i zwiń w rulony.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemian cukinię, kawałek boczku, paprykę, cebulę i kawałki pomidorów.

Krok 5

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i upiecz na grillu do momentu, gdy warzywa się zarumienią, a boczek będzie lekko chrupiący.Szaszłyki podajemy z ziemniakami posmarowanymi masełkiem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej