Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

250 gramów

200 gramów

null

null

null

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyte ziemniaki pokrój na cztery części i lekko posól. Upiecz je na grillu. Kiedy będą gotowe odłóż je.

Krok 2

W miseczce dokładnie wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła i skruszone Mini kostki Czosnek Knorr.

Krok 3

Papryki pokrój na małe kawałki, boczek w kostkę. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, najlepiej przy pomocy szerokiej obieraczki lub maszyny do krojenia. Plastry cukini posmaruj cienką warstwą przygotowanego maseła ziołowego i zwiń w rulony.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemian cukinię, kawałek boczku, paprykę, cebulę i kawałki pomidorów.

Krok 5

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i upiecz na grillu do momentu, gdy warzywa się zarumienią, a boczek będzie lekko chrupiący.Szaszłyki podajemy z ziemniakami posmarowanymi masełkiem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej