Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

null

null

null

null

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

800 gramów

1 sztuka

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyte ziemniaki pokrój na cztery części i lekko posól. Upiecz je na grillu. Kiedy będą gotowe odłóż je.

Krok 2

W miseczce dokładnie wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła i skruszone Mini kostki Czosnek Knorr.

Krok 3

Papryki pokrój na małe kawałki, boczek w kostkę. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, najlepiej przy pomocy szerokiej obieraczki lub maszyny do krojenia. Plastry cukini posmaruj cienką warstwą przygotowanego maseła ziołowego i zwiń w rulony.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemian cukinię, kawałek boczku, paprykę, cebulę i kawałki pomidorów.

Krok 5

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i upiecz na grillu do momentu, gdy warzywa się zarumienią, a boczek będzie lekko chrupiący.Szaszłyki podajemy z ziemniakami posmarowanymi masełkiem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej