
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
3 sztuki
800 gramów
null
400 gramów
null
null
2 łyżki
0.5 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój w plasterki, a pieczarki podziel na połówki.
Krok 3
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki piersi i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 4
Odsączone mięso nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i pieczarek. Piecz około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej