Szaszłyki drobiowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

3 sztuki

800 gramów

null

400 gramów

null

null

2 łyżki

0.5 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, a pieczarki podziel na połówki.

Krok 3

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki piersi i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Odsączone mięso nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i pieczarek. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej