Szaszłyki drobiowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

3 sztuki

800 gramów

null

400 gramów

null

null

2 łyżki

0.5 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, a pieczarki podziel na połówki.

Krok 3

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki piersi i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Odsączone mięso nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i pieczarek. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej