Szaszłyki drobiowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

3 sztuki

800 gramów

null

400 gramów

null

null

2 łyżki

0.5 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, a pieczarki podziel na połówki.

Krok 3

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki piersi i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Odsączone mięso nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i pieczarek. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej