Szaszłyki drobiowe z pieczarkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

3 sztuki

0

0

2 sztuki

400 gramów

0.5 łyżki

5 łyżek

5 łyżek

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 1

Cebulę pokrój w plasterki, a pieczarki podziel na połówki.

Krok 1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki piersi i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 1

Odsączone mięso nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i pieczarek. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej