
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój na duże kostki i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 3
Paprykę i cebulę pokrój na kostki, marchew na dosyć grube talarki, a pieczarki obierz.
Krok 4
Na patyczki grillowe nakładaj pieczarkę, mięso, paprykę, marchewkę i cebulę.
Krok 2
Następnie włóż mięso do marynaty. Odstaw je na kilka godzin do lodówki.
Krok 5
Połóż na rozgrzanego grilla i piecz na złoto ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej