Szaszłyki Indyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki Indyjskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na duże kostki i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokrój na kostki, marchew na dosyć grube talarki, a pieczarki obierz.

Krok 4

Na patyczki grillowe nakładaj pieczarkę, mięso, paprykę, marchewkę i cebulę.

Krok 2

Następnie włóż mięso do marynaty. Odstaw je na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Połóż na rozgrzanego grilla i piecz na złoto ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotleciki z bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej