
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój na duże kostki i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 3
Paprykę i cebulę pokrój na kostki, marchew na dosyć grube talarki, a pieczarki obierz.
Krok 4
Na patyczki grillowe nakładaj pieczarkę, mięso, paprykę, marchewkę i cebulę.
Krok 2
Następnie włóż mięso do marynaty. Odstaw je na kilka godzin do lodówki.
Krok 5
Połóż na rozgrzanego grilla i piecz na złoto ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej