Szaszłyki Indyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki Indyjskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

50 mililitrów

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na duże kostki i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokrój na kostki, marchew na dosyć grube talarki, a pieczarki obierz.

Krok 4

Na patyczki grillowe nakładaj pieczarkę, mięso, paprykę, marchewkę i cebulę.

Krok 2

Następnie włóż mięso do marynaty. Odstaw je na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Połóż na rozgrzanego grilla i piecz na złoto ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej