
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój na duże kostki i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 3
Paprykę i cebulę pokrój na kostki, marchew na dosyć grube talarki, a pieczarki obierz.
Krok 4
Na patyczki grillowe nakładaj pieczarkę, mięso, paprykę, marchewkę i cebulę.
Krok 2
Następnie włóż mięso do marynaty. Odstaw je na kilka godzin do lodówki.
Krok 5
Połóż na rozgrzanego grilla i piecz na złoto ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































