Szaszłyki Indyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki Indyjskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na duże kostki i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokrój na kostki, marchew na dosyć grube talarki, a pieczarki obierz.

Krok 4

Na patyczki grillowe nakładaj pieczarkę, mięso, paprykę, marchewkę i cebulę.

Krok 2

Następnie włóż mięso do marynaty. Odstaw je na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Połóż na rozgrzanego grilla i piecz na złoto ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej