Szaszłyki Indyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki Indyjskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na duże kostki i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokrój na kostki, marchew na dosyć grube talarki, a pieczarki obierz.

Krok 4

Na patyczki grillowe nakładaj pieczarkę, mięso, paprykę, marchewkę i cebulę.

Krok 2

Następnie włóż mięso do marynaty. Odstaw je na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Połóż na rozgrzanego grilla i piecz na złoto ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki Indyjskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej