Szaszłyki z krewetek w sosie curry

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

0

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Keczup wymieszaj z curry i przyprawami. Cebulę i czosnek, obierz i drobno posiekaj. Wszystko razem wymieszaj z sokiem z cytryny.

Krok 2

Rozmroź krewetki, następnie włóż do przygotowanej zalewy i pozostaw na 15 minut.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj warzywa na patelni według przepisu podanego na opakowaniu.

Krok 4

Krewetki nabij na metalowe patyczki.

Krok 5

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier i karmelizuj go ciągle mieszając. Dodaj szaszłyki z krewetek i krótko je podsmaż. Kładź na warzywach.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej