Szaszłyki z krewetek w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z krewetek w sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Keczup wymieszaj z curry i przyprawami. Cebulę i czosnek, obierz i drobno posiekaj. Wszystko razem wymieszaj z sokiem z cytryny.

Krok 2

Rozmroź krewetki, następnie włóż do przygotowanej zalewy i pozostaw na 15 minut.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj warzywa na patelni według przepisu podanego na opakowaniu.

Krok 4

Krewetki nabij na metalowe patyczki.

Krok 5

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier i karmelizuj go ciągle mieszając. Dodaj szaszłyki z krewetek i krótko je podsmaż. Kładź na warzywach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej