
Składniki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Keczup wymieszaj z curry i przyprawami. Cebulę i czosnek, obierz i drobno posiekaj. Wszystko razem wymieszaj z sokiem z cytryny.
Krok 2
Rozmroź krewetki, następnie włóż do przygotowanej zalewy i pozostaw na 15 minut.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj warzywa na patelni według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 4
Krewetki nabij na metalowe patyczki.
Krok 5
Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier i karmelizuj go ciągle mieszając. Dodaj szaszłyki z krewetek i krótko je podsmaż. Kładź na warzywach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej