
Składniki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Keczup wymieszaj z curry i przyprawami. Cebulę i czosnek, obierz i drobno posiekaj. Wszystko razem wymieszaj z sokiem z cytryny.
Krok 2
Rozmroź krewetki, następnie włóż do przygotowanej zalewy i pozostaw na 15 minut.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj warzywa na patelni według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 4
Krewetki nabij na metalowe patyczki.
Krok 5
Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier i karmelizuj go ciągle mieszając. Dodaj szaszłyki z krewetek i krótko je podsmaż. Kładź na warzywach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej