Szaszłyki z krewetek w sosie curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Keczup wymieszaj z curry i przyprawami. Cebulę i czosnek, obierz i drobno posiekaj. Wszystko razem wymieszaj z sokiem z cytryny.

Krok 2

Rozmroź krewetki, następnie włóż do przygotowanej zalewy i pozostaw na 15 minut.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj warzywa na patelni według przepisu podanego na opakowaniu.

Krok 4

Krewetki nabij na metalowe patyczki.

Krok 5

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier i karmelizuj go ciągle mieszając. Dodaj szaszłyki z krewetek i krótko je podsmaż. Kładź na warzywach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z krewetek w sosie curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
31 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej