
Składniki
10 łyżek
1.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
3 sztuki
20 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka i boczek wędzony pokroić w grubą kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę klasyczną na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 2
Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek wędzony – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek wędzony- paprykę- kurczaka itd.
Krok 3
Grillujemy na grillu lub na patelni grillowej ok. 30 minut.
Krok 4
Na dużym talerzu ułożyć roszponkę, ułożyć 5 szaszłyków, ozdobić połówkami pomidorów cherry, cienkimi paskami papryki pozostałej z robienia szaszłyków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej