szaszłyki drobiowo-boczkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

szaszłyki drobiowo-boczkowe

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1.5 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

6 sztuk

3 sztuki

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka i boczek wędzony pokroić w grubą kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę klasyczną na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 2

Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek wędzony – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek wędzony- paprykę- kurczaka itd.

Krok 3

Grillujemy na grillu lub na patelni grillowej ok. 30 minut.

Krok 4

Na dużym talerzu ułożyć roszponkę, ułożyć 5 szaszłyków, ozdobić połówkami pomidorów cherry, cienkimi paskami papryki pozostałej z robienia szaszłyków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • szaszłyki drobiowo-boczkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej