Szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

145 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

125 gramów

8 sztuk

2 plastry

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wersja 1: Zieloną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w dużą kostkę.

Szaszłyczki - Krok 1

Krok 2

Parówki pokrój na trzy części, kukurydzę na dwie. Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 2

Krok 3

Wersja 2: Czerwoną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w trójkąty.

Szaszłyczki - Krok 3

Krok 4

Groszek ułóż na sitku lub w durszlaku. Zagotuj wodę i przelej nią groszek, by zrobił się elastyczny.

Szaszłyczki - Krok 4

Krok 5

Mozzarellę pokrój w dużą kostkę. Pieczarki obierz ze skórki małym nożykiem (jeśli są bardzo duże, przekrój je na pół). Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 5

Krok 6

Wersja 3: Plastry ananasa pokrój na 4 części. Mandarynkę obierz i podziel na cząstki. Rzodkiewki przekrój na pół, plastry szynki na 4 części.

Szaszłyczki - Krok 6

Krok 7

Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Milena K

    Milena K , 17.08.2019

    Na imprezkę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki paryskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej