Szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 plastry

4 sztuki

125 gramów

4 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wersja 1: Zieloną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w dużą kostkę.

Szaszłyczki - Krok 1

Krok 2

Parówki pokrój na trzy części, kukurydzę na dwie. Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 2

Krok 3

Wersja 2: Czerwoną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w trójkąty.

Szaszłyczki - Krok 3

Krok 4

Groszek ułóż na sitku lub w durszlaku. Zagotuj wodę i przelej nią groszek, by zrobił się elastyczny.

Szaszłyczki - Krok 4

Krok 5

Mozzarellę pokrój w dużą kostkę. Pieczarki obierz ze skórki małym nożykiem (jeśli są bardzo duże, przekrój je na pół). Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 5

Krok 6

Wersja 3: Plastry ananasa pokrój na 4 części. Mandarynkę obierz i podziel na cząstki. Rzodkiewki przekrój na pół, plastry szynki na 4 części.

Szaszłyczki - Krok 6

Krok 7

Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Milena K

    Milena K , 17.08.2019

    Na imprezkę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej