Szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 plastry

4 sztuki

125 gramów

4 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wersja 1: Zieloną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w dużą kostkę.

Szaszłyczki - Krok 1

Krok 2

Parówki pokrój na trzy części, kukurydzę na dwie. Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 2

Krok 3

Wersja 2: Czerwoną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w trójkąty.

Szaszłyczki - Krok 3

Krok 4

Groszek ułóż na sitku lub w durszlaku. Zagotuj wodę i przelej nią groszek, by zrobił się elastyczny.

Szaszłyczki - Krok 4

Krok 5

Mozzarellę pokrój w dużą kostkę. Pieczarki obierz ze skórki małym nożykiem (jeśli są bardzo duże, przekrój je na pół). Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 5

Krok 6

Wersja 3: Plastry ananasa pokrój na 4 części. Mandarynkę obierz i podziel na cząstki. Rzodkiewki przekrój na pół, plastry szynki na 4 części.

Szaszłyczki - Krok 6

Krok 7

Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Milena K

    Milena K , 17.08.2019

    Na imprezkę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuskus z wołowiną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej