
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
2 plastry
4 sztuki
125 gramów
4 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wersja 1: Zieloną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w dużą kostkę.

Krok 2
Parówki pokrój na trzy części, kukurydzę na dwie. Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Krok 3
Wersja 2: Czerwoną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w trójkąty.

Krok 4
Groszek ułóż na sitku lub w durszlaku. Zagotuj wodę i przelej nią groszek, by zrobił się elastyczny.

Krok 5
Mozzarellę pokrój w dużą kostkę. Pieczarki obierz ze skórki małym nożykiem (jeśli są bardzo duże, przekrój je na pół). Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Krok 6
Wersja 3: Plastry ananasa pokrój na 4 części. Mandarynkę obierz i podziel na cząstki. Rzodkiewki przekrój na pół, plastry szynki na 4 części.

Krok 7
Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej