Szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

125 gramów

8 sztuk

2 plastry

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wersja 1: Zieloną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w dużą kostkę.

Szaszłyczki - Krok 1

Krok 2

Parówki pokrój na trzy części, kukurydzę na dwie. Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 2

Krok 3

Wersja 2: Czerwoną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w trójkąty.

Szaszłyczki - Krok 3

Krok 4

Groszek ułóż na sitku lub w durszlaku. Zagotuj wodę i przelej nią groszek, by zrobił się elastyczny.

Szaszłyczki - Krok 4

Krok 5

Mozzarellę pokrój w dużą kostkę. Pieczarki obierz ze skórki małym nożykiem (jeśli są bardzo duże, przekrój je na pół). Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 5

Krok 6

Wersja 3: Plastry ananasa pokrój na 4 części. Mandarynkę obierz i podziel na cząstki. Rzodkiewki przekrój na pół, plastry szynki na 4 części.

Szaszłyczki - Krok 6

Krok 7

Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Milena K

    Milena K , 17.08.2019

    Na imprezkę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej