Szaszłyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 plastry

4 sztuki

125 gramów

4 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wersja 1: Zieloną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w dużą kostkę.

Szaszłyczki - Krok 1

Krok 2

Parówki pokrój na trzy części, kukurydzę na dwie. Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 2

Krok 3

Wersja 2: Czerwoną paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Ułóż skórą do dołu i pokrój miąższ w trójkąty.

Szaszłyczki - Krok 3

Krok 4

Groszek ułóż na sitku lub w durszlaku. Zagotuj wodę i przelej nią groszek, by zrobił się elastyczny.

Szaszłyczki - Krok 4

Krok 5

Mozzarellę pokrój w dużą kostkę. Pieczarki obierz ze skórki małym nożykiem (jeśli są bardzo duże, przekrój je na pół). Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 5

Krok 6

Wersja 3: Plastry ananasa pokrój na 4 części. Mandarynkę obierz i podziel na cząstki. Rzodkiewki przekrój na pół, plastry szynki na 4 części.

Szaszłyczki - Krok 6

Krok 7

Nabijaj składniki na patyczki do szaszłyków.

Szaszłyczki - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Milena K

    Milena K , 17.08.2019

    Na imprezkę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki z łososiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej