Świderki z boczkiem i suszoną śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z boczkiem i suszoną śliwką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 mililitrów

50 gramów

1 łyżeczka

20 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj w miseczce ze 150 mililitrami wody i śmietaną. Śliwki pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę i paprykę. Następnie całość zalej Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.

Krok 4

Na koniec dodaj makaron i wymieszaj. Gotową potrawę nałóż na talerze, posyp startym serem i plasterkami suszonej śliwki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej