Świderki z boczkiem i suszoną śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z boczkiem i suszoną śliwką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 mililitrów

50 gramów

1 łyżeczka

20 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj w miseczce ze 150 mililitrami wody i śmietaną. Śliwki pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę i paprykę. Następnie całość zalej Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.

Krok 4

Na koniec dodaj makaron i wymieszaj. Gotową potrawę nałóż na talerze, posyp startym serem i plasterkami suszonej śliwki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z boczkiem i suszoną śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka à la lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej