
Składniki
null
1 sztuka
null
250 mililitrów
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
250 gramów
400 gramów
250 mililitrów
9 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w kostkę i skrop połową soku z cytryny, posól. Liście kapusty sparz.
Krok 2
Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź mlekiem i bulionem Knorr.
Krok 3
Przypraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
Krok 4
Na spód formy wylej trochę sosu. Warstwami układaj lasagne, rybę, kapustę, sos itd.
Krok 5
Wierzch posyp starta Mozzarellą. Zapiekaj 45 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























