Rybny tort z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rybny tort z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

null

250 gramów

9 sztuk

250 mililitrów

250 mililitrów

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę i skrop połową soku z cytryny, posól. Liście kapusty sparz.

Krok 2

Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź mlekiem i bulionem Knorr.

Krok 3

Przypraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.

Krok 4

Na spód formy wylej trochę sosu. Warstwami układaj lasagne, rybę, kapustę, sos itd.

Krok 5

Wierzch posyp starta Mozzarellą. Zapiekaj 45 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej