
Składniki
null
1 sztuka
null
250 mililitrów
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
250 gramów
400 gramów
250 mililitrów
9 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w kostkę i skrop połową soku z cytryny, posól. Liście kapusty sparz.
Krok 2
Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź mlekiem i bulionem Knorr.
Krok 3
Przypraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
Krok 4
Na spód formy wylej trochę sosu. Warstwami układaj lasagne, rybę, kapustę, sos itd.
Krok 5
Wierzch posyp starta Mozzarellą. Zapiekaj 45 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej