Rybny tort z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny tort z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

null

250 gramów

9 sztuk

250 mililitrów

250 mililitrów

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę i skrop połową soku z cytryny, posól. Liście kapusty sparz.

Krok 2

Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź mlekiem i bulionem Knorr.

Krok 3

Przypraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.

Krok 4

Na spód formy wylej trochę sosu. Warstwami układaj lasagne, rybę, kapustę, sos itd.

Krok 5

Wierzch posyp starta Mozzarellą. Zapiekaj 45 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej