Składniki
null
1 sztuka
null
250 mililitrów
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
250 gramów
400 gramów
250 mililitrów
9 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w kostkę i skrop połową soku z cytryny, posól. Liście kapusty sparz.
Krok 2
Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź mlekiem i bulionem Knorr.
Krok 3
Przypraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
Krok 4
Na spód formy wylej trochę sosu. Warstwami układaj lasagne, rybę, kapustę, sos itd.
Krok 5
Wierzch posyp starta Mozzarellą. Zapiekaj 45 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej