Rybny tort z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny tort z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

250 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

250 gramów

400 gramów

250 mililitrów

9 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę i skrop połową soku z cytryny, posól. Liście kapusty sparz.

Krok 2

Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź mlekiem i bulionem Knorr.

Krok 3

Przypraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.

Krok 4

Na spód formy wylej trochę sosu. Warstwami układaj lasagne, rybę, kapustę, sos itd.

Krok 5

Wierzch posyp starta Mozzarellą. Zapiekaj 45 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny tort z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej