Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami
łatwe
524 osoby zapisały

Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
250 mililitrów
250 mililitrów
250 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuj przez 5 minut tak, aby był jeszcze dość twardy. Następnie go odcedź.
Krok 2
Zagotuj na dużej patelni 250 mililitrów wody z mlekiem i zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 3
Pokrój pomidorki cherry na połówki, dodaj wraz z tuńczykiem do makaronu i gotuj przez kolejne 2-3 minuty. Uważaj, żeby tuńczyk się nie rozpadł. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami 
Połączenie serowego sosu z tuńczykiem, słodką kukurydzą i dojrzałymi pomidorkami cherry sprawi Ci dużo przyjemności podczas gotowania i jedzenia. Danie przygotujesz zaledwie w kwadrans. Możesz do niego wykorzystać swój ulubiony makaron, choć w przepisie proponujemy muszelki, które dobrze sprawdzą się dlatego, że powstały sos z warzywami wniknie w nie naturalnie, tworząc coś w rodzaju nadzienia. Ale tego rodzaju sos bardzo dobrze będzie także smakował z penne, makaronem typy farfalle czy popularnym spaghetti. Potrawę możesz posypać parmezanem, choć ze względu na sos jest już sama w sobie mocno serowa. Podawaj ją przyozdobioną listkami bazylii i pomidorkami cherry, które możesz wyciąć w dowolny kształt, np. nadając ich brzegom ząbki lub krojąc pomidory na połówki. Jako dekorację możesz też wykorzystać zielone lub czarne oliwki – które sprawdzą się jako dodatek do sosu – albo ugotowane i pokrojone w ćwiartki jajko, dobrze komponujące się z rybą. Lubisz włoskie inspiracje? Wypróbuj przepis na ten smaczny, bezmięsny obiad!


































