Makaron z tuńczykiem, pomidorami i kukurydzą | Przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
228 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

531 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

250 mililitrów

250 mililitrów

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj przez 5 minut tak, aby był jeszcze dość twardy. Następnie go odcedź.

Krok 2

Zagotuj na dużej patelni 250 mililitrów wody z mlekiem i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Pokrój pomidorki cherry na połówki, dodaj wraz z tuńczykiem do makaronu i gotuj przez kolejne 2-3 minuty. Uważaj, żeby tuńczyk się nie rozpadł. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami

Połączenie serowego sosu z tuńczykiem, słodką kukurydzą i dojrzałymi pomidorkami cherry sprawi Ci dużo przyjemności podczas gotowania i jedzenia. Danie przygotujesz zaledwie w kwadrans. Możesz do niego wykorzystać swój ulubiony makaron, choć w przepisie proponujemy muszelki, które dobrze sprawdzą się dlatego, że powstały sos z warzywami wniknie w nie naturalnie, tworząc coś w rodzaju nadzienia. Ale tego rodzaju sos bardzo dobrze będzie także smakował z penne, makaronem typy farfalle czy popularnym spaghetti. Potrawę możesz posypać parmezanem, choć ze względu na sos jest już sama w sobie mocno serowa. Podawaj ją przyozdobioną listkami bazylii i pomidorkami cherry, które możesz wyciąć w dowolny kształt, np. nadając ich brzegom ząbki lub krojąc pomidory na połówki. Jako dekorację możesz też wykorzystać zielone lub czarne oliwki – które sprawdzą się jako dodatek do sosu – albo ugotowane i pokrojone w ćwiartki jajko, dobrze komponujące się z rybą. Lubisz włoskie inspiracje? Wypróbuj przepis na ten smaczny, bezmięsny obiad!