Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami
łatwe
522 osoby zapisały

Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
250 mililitrów
250 mililitrów
250 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuj przez 5 minut tak, aby był jeszcze dość twardy. Następnie go odcedź.
Krok 2
Zagotuj na dużej patelni 250 mililitrów wody z mlekiem i zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 3
Pokrój pomidorki cherry na połówki, dodaj wraz z tuńczykiem do makaronu i gotuj przez kolejne 2-3 minuty. Uważaj, żeby tuńczyk się nie rozpadł. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami
Połączenie serowego sosu z tuńczykiem, słodką kukurydzą i dojrzałymi pomidorkami cherry sprawi Ci dużo przyjemności podczas gotowania i jedzenia. Danie przygotujesz zaledwie w kwadrans. Możesz do niego wykorzystać swój ulubiony makaron, choć w przepisie proponujemy muszelki, które dobrze sprawdzą się dlatego, że powstały sos z warzywami wniknie w nie naturalnie, tworząc coś w rodzaju nadzienia. Ale tego rodzaju sos bardzo dobrze będzie także smakował z penne, makaronem typy farfalle czy popularnym spaghetti. Potrawę możesz posypać parmezanem, choć ze względu na sos jest już sama w sobie mocno serowa. Podawaj ją przyozdobioną listkami bazylii i pomidorkami cherry, które możesz wyciąć w dowolny kształt, np. nadając ich brzegom ząbki lub krojąc pomidory na połówki. Jako dekorację możesz też wykorzystać zielone lub czarne oliwki – które sprawdzą się jako dodatek do sosu – albo ugotowane i pokrojone w ćwiartki jajko, dobrze komponujące się z rybą. Lubisz włoskie inspiracje? Wypróbuj przepis na ten smaczny, bezmięsny obiad!