Muszle makaronowe z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle makaronowe z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

481 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

6 łyżek

6 łyżek

1 opakowanie

1 łyżeczka

100 gramów

10 sztuk

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, musztardą i wodą.

Krok 3

Tuńczyka rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na połówki.

Krok 4

W misce połącz ugotowany makaron oraz pozostałe składniki: tuńczyka, kukurydzę, pomidorki oraz sos. Całość wymieszaj delikatnie, nałóż na półmisek i udekoruj koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muszle makaronowe z tuńczykiemMuszle makaronowe z tuńczykiem

Muszle makaronowe z tuńczykiem to bardzo dobry sposób na uniwersalne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i jako sałatka podawana na zimno. Makaron typu muszelki, czyli włoskie conchiglie, ugotuj al dente – dzięki temu muszelki w sałatce pozostaną sprężyste, nie zaczną się sklejać, a konsystencja dania będzie odpowiednia. Następnie rozdrobnij tuńczyka na mniejsze kawałki i wymieszaj go z kukurydzą z puszki oraz pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół – na koniec połącz całość za pomocą sosu paprykowo-ziołowego. Przygotujesz go na bazie oliwy oraz pikantnej musztardy, a tym samym zdecydowanie wzbogacisz smak makaronu i ryby. Muszle makaronowe z tuńczykiem podawaj udekorowane świeżym posiekanym koperkiem, ewentualnie natką pietruszki albo kolendrą. Możesz także posypać je niewielkimi płatkami parmezanu. Przygotuj to pyszne danie inspirowane włoską kuchnią. Sprawdzi się na wiele różnych okazji, na przykład podczas Sylwestra, imienin czy spotkania ze znajomymi. Życzymy smacznego.