Muszle makaronowe z tuńczykiem - faszerowane | Przepisy.pl pixel

Muszle makaronowe z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

311 osób wydrukowało

Pobierz pdf

494 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

6 łyżek

6 łyżek

1 opakowanie

1 łyżeczka

100 gramów

10 sztuk

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 4

W misce połącz ugotowany makaron oraz pozostałe składniki: tuńczyka, kukurydzę, pomidorki oraz sos. Całość wymieszaj delikatnie, nałóż na półmisek i udekoruj koperkiem.

Krok 3

Tuńczyka rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na połówki.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, musztardą i wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muszle makaronowe z tuńczykiemMuszle makaronowe z tuńczykiem

Muszle makaronowe z tuńczykiem to bardzo dobry sposób na uniwersalne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i jako sałatka podawana na zimno. Makaron typu muszelki, czyli włoskie conchiglie, ugotuj al dente – dzięki temu muszelki w sałatce pozostaną sprężyste, nie zaczną się sklejać, a konsystencja dania będzie odpowiednia. Następnie rozdrobnij tuńczyka na mniejsze kawałki i wymieszaj go z kukurydzą z puszki oraz pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół – na koniec połącz całość za pomocą sosu paprykowo-ziołowego. Przygotujesz go na bazie oliwy oraz pikantnej musztardy, a tym samym zdecydowanie wzbogacisz smak makaronu i ryby. Muszle makaronowe z tuńczykiem podawaj udekorowane świeżym posiekanym koperkiem, ewentualnie natką pietruszki albo kolendrą. Możesz także posypać je niewielkimi płatkami parmezanu. Przygotuj to pyszne danie inspirowane włoską kuchnią. Sprawdzi się na wiele różnych okazji, na przykład podczas Sylwestra, imienin czy spotkania ze znajomymi. Życzymy smacznego.