Muszle makaronowe z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

257 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

6 łyżek

6 łyżek

1 opakowanie

1 łyżeczka

100 gramów

10 sztuk

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, musztardą i wodą.

Krok 3

Tuńczyka rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na połówki.

Krok 4

W misce połącz ugotowany makaron oraz pozostałe składniki: tuńczyka, kukurydzę, pomidorki oraz sos. Całość wymieszaj delikatnie, nałóż na półmisek i udekoruj koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle makaronowe z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muszle makaronowe z tuńczykiemMuszle makaronowe z tuńczykiem

Muszle makaronowe z tuńczykiem to bardzo dobry sposób na uniwersalne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i jako sałatka podawana na zimno. Makaron typu muszelki, czyli włoskie conchiglie, ugotuj al dente – dzięki temu muszelki w sałatce pozostaną sprężyste, nie zaczną się sklejać, a konsystencja dania będzie odpowiednia. Następnie rozdrobnij tuńczyka na mniejsze kawałki i wymieszaj go z kukurydzą z puszki oraz pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół – na koniec połącz całość za pomocą sosu paprykowo-ziołowego. Przygotujesz go na bazie oliwy oraz pikantnej musztardy, a tym samym zdecydowanie wzbogacisz smak makaronu i ryby. Muszle makaronowe z tuńczykiem podawaj udekorowane świeżym posiekanym koperkiem, ewentualnie natką pietruszki albo kolendrą. Możesz także posypać je niewielkimi płatkami parmezanu. Przygotuj to pyszne danie inspirowane włoską kuchnią. Sprawdzi się na wiele różnych okazji, na przykład podczas Sylwestra, imienin czy spotkania ze znajomymi. Życzymy smacznego.