
Składniki
200 gramów
2 opakowania
6 łyżek
6 łyżek
1 opakowanie
1 łyżeczka
100 gramów
10 sztuk
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 4
W misce połącz ugotowany makaron oraz pozostałe składniki: tuńczyka, kukurydzę, pomidorki oraz sos. Całość wymieszaj delikatnie, nałóż na półmisek i udekoruj koperkiem.
Krok 3
Tuńczyka rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na połówki.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, musztardą i wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Muszle makaronowe z tuńczykiem
Muszle makaronowe z tuńczykiem to bardzo dobry sposób na uniwersalne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i jako sałatka podawana na zimno. Makaron typu muszelki, czyli włoskie conchiglie, ugotuj al dente – dzięki temu muszelki w sałatce pozostaną sprężyste, nie zaczną się sklejać, a konsystencja dania będzie odpowiednia. Następnie rozdrobnij tuńczyka na mniejsze kawałki i wymieszaj go z kukurydzą z puszki oraz pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół – na koniec połącz całość za pomocą sosu paprykowo-ziołowego. Przygotujesz go na bazie oliwy oraz pikantnej musztardy, a tym samym zdecydowanie wzbogacisz smak makaronu i ryby. Muszle makaronowe z tuńczykiem podawaj udekorowane świeżym posiekanym koperkiem, ewentualnie natką pietruszki albo kolendrą. Możesz także posypać je niewielkimi płatkami parmezanu. Przygotuj to pyszne danie inspirowane włoską kuchnią. Sprawdzi się na wiele różnych okazji, na przykład podczas Sylwestra, imienin czy spotkania ze znajomymi. Życzymy smacznego.