
Składniki
250 gramów
2 opakowania
5 sztuk
2 opakowania
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z olejem sezamowym, oliwą oraz wodą.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry. Do miski z sosem dodaj cebulę, pieczarki oraz odsączony groszek. Odstaw na 10 minut.
Krok 3
Po tym czasie ugotowany makaron połącz z sosem oraz kawałkami tuńczyka i dokładnie wymieszaj. Udekoruj gałązką koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z tuńczykiem
Sałatka makaronowa z tuńczykiem jest nie tylko smaczna, ale również uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na codzienną kolację, jak i przyjęcie. Do jej przyrządzenia potrzebujesz m.in. chińskiego makaronu jajecznego, tuńczyka w sosie własnym, zielonego groszku oraz cebuli. Przygotowanie dania zacznij od zrobienia dressingu – wystarczy, że czosnkowy sos sałatkowy połączysz z olejem sezamowym, oliwą oraz wodą. Następnie dodaj do niego resztę składników: kawałki tuńczyka, pokrojoną cebulę, zielony groszek oraz ugotowany makaron, i dokładnie wymieszaj. Do sałatki możesz również dodać inne produkty, m.in. ugotowane na twardo jajko, kukurydzę oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Chcesz zastąpić je innymi składnikami? W takim razie makaron jajeczny zamień na fusilli, a sos sałatkowy na majonez. Gotowe danie udekoruj gałązką koperku i podawaj razem ze świeżym pieczywem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pyszną sałatkę makaronową z tuńczykiem według naszego przepisu. Do dzieła!