Sałatka makaronowa z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 opakowania

5 sztuk

2 opakowania

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z olejem sezamowym, oliwą oraz wodą.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry. Do miski z sosem dodaj cebulę, pieczarki oraz odsączony groszek. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Po tym czasie ugotowany makaron połącz z sosem oraz kawałkami tuńczyka i dokładnie wymieszaj. Udekoruj gałązką koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowa z tuńczykiemSałatka makaronowa z tuńczykiem

Sałatka makaronowa z tuńczykiem jest nie tylko smaczna, ale również uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na codzienną kolację, jak i przyjęcie. Do jej przyrządzenia potrzebujesz m.in. chińskiego makaronu jajecznego, tuńczyka w sosie własnym, zielonego groszku oraz cebuli. Przygotowanie dania zacznij od zrobienia dressingu – wystarczy, że czosnkowy sos sałatkowy połączysz z olejem sezamowym, oliwą oraz wodą. Następnie dodaj do niego resztę składników: kawałki tuńczyka, pokrojoną cebulę, zielony groszek oraz ugotowany makaron, i dokładnie wymieszaj. Do sałatki możesz również dodać inne produkty, m.in. ugotowane na twardo jajko, kukurydzę oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Chcesz zastąpić je innymi składnikami? W takim razie makaron jajeczny zamień na fusilli, a sos sałatkowy na majonez. Gotowe danie udekoruj gałązką koperku i podawaj razem ze świeżym pieczywem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pyszną sałatkę makaronową z tuńczykiem według naszego przepisu. Do dzieła!