
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
250 gramów
3 łyżki
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Odcedź przelej zimną wodę. Szpinak umyj i rozdrobnij. Obierz czosnek, bardzo drobno posiekaj.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz obiema śmietanami, czosnkiem, ziołami i parmezanem.
Krok 2
Krewetki odsącz z zalewy. Zioła dokładnie umyj kilka gałązek zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Krok 4
Przygotowany sos wymieszaj z makaronem, krewetkami i szpinakiem. Sałatkę odstaw na kilkanaście minut aby nabrała aromatu. Udekoruj gałązkami ziół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej