
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
250 gramów
3 łyżki
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Odcedź przelej zimną wodę. Szpinak umyj i rozdrobnij. Obierz czosnek, bardzo drobno posiekaj.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz obiema śmietanami, czosnkiem, ziołami i parmezanem.
Krok 2
Krewetki odsącz z zalewy. Zioła dokładnie umyj kilka gałązek zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Krok 4
Przygotowany sos wymieszaj z makaronem, krewetkami i szpinakiem. Sałatkę odstaw na kilkanaście minut aby nabrała aromatu. Udekoruj gałązkami ziół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej