Sałatka makaronowa z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

250 gramów

3 łyżki

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Odcedź przelej zimną wodę. Szpinak umyj i rozdrobnij. Obierz czosnek, bardzo drobno posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz obiema śmietanami, czosnkiem, ziołami i parmezanem.

Krok 2

Krewetki odsącz z zalewy. Zioła dokładnie umyj kilka gałązek zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.

Krok 4

Przygotowany sos wymieszaj z makaronem, krewetkami i szpinakiem. Sałatkę odstaw na kilkanaście minut aby nabrała aromatu. Udekoruj gałązkami ziół.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej