Sałatka makaronowa z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

250 gramów

3 łyżki

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Odcedź przelej zimną wodę. Szpinak umyj i rozdrobnij. Obierz czosnek, bardzo drobno posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz obiema śmietanami, czosnkiem, ziołami i parmezanem.

Krok 2

Krewetki odsącz z zalewy. Zioła dokładnie umyj kilka gałązek zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.

Krok 4

Przygotowany sos wymieszaj z makaronem, krewetkami i szpinakiem. Sałatkę odstaw na kilkanaście minut aby nabrała aromatu. Udekoruj gałązkami ziół.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Chili Con Carne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej