Sałatka makaronowa z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

250 gramów

3 łyżki

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Odcedź przelej zimną wodę. Szpinak umyj i rozdrobnij. Obierz czosnek, bardzo drobno posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz obiema śmietanami, czosnkiem, ziołami i parmezanem.

Krok 2

Krewetki odsącz z zalewy. Zioła dokładnie umyj kilka gałązek zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.

Krok 4

Przygotowany sos wymieszaj z makaronem, krewetkami i szpinakiem. Sałatkę odstaw na kilkanaście minut aby nabrała aromatu. Udekoruj gałązkami ziół.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś a la carbonara
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej