
Składniki
150 gramów
1 sztuka
80 mililitrów
1 opakowanie
150 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
125 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Krok 2
Umyj warzywa. Pokrój w kostkę paprykę oraz ogórka. Pomidorki przekrój na pół. Odcedź kukurydzę z puszki oraz mozzarellę z serwatki.
Krok 3
Wyciśnij sok z limonki. Połącz go z jogurtem oraz sosem sałatkowym Knorr w dużej misce.
Krok 4
Dodaj makaron, ogórka, paprykę, kukurydzę i wymieszaj sałatkę.
Krok 5
Przełóż do słoików. Na wierzchu połóż kulki mozzarelli oraz pomidorki. Jeśli zakręcisz słoik możesz sałatkę wziąć ze sobą.

Dobra rada:
Na wierzchu połóż porwane listki świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa “na wynos”
Sałatka makaronowa na wynos to dziś niemal obowiązkowy element menu każdego zabieganego człowieka. Jeśli rano komponujesz swój jadłospis do pracy lub na podróż i nie masz oryginalnego pomysłu na ciekawy posiłek – skorzystaj z naszej propozycji. Szybko przygotujesz wyborną sałatkę, która świetnie sprawdzi się jako „danie w terenie”. Nie potrzebujesz zbyt wielu składników i czasu. Wystarczy raptem 20 minut, aby przyrządzić to wyjątkowe danie. Zaczynajmy!
Dla kogo?
Dla każdego, kto poszukuje odmiany w zakresie posiłków zabieranych do pracy, w podróż czy na piknik.
Na jaką okazję?
Sałatka makaronowa świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, danie na podróż lub element menu imprezowego, gdy przyjęcie odbywa się w plenerze.
Czy wiesz, że?
Papryka jest warzywem znanym w Europie już od XVI wieku. Początkowo uprawiana była na Półwyspie Iberyjskim. Dziś w europejskiej kuchni korzystają z niej najczęściej Węgrzy, którzy określają ją jako „czerwone złoto”.
Dla urozmaicenia:
Wykorzystaj liście świeżej bazylii, które ułóż na wierzchu makaronowej sałatki. Nie tylko wzbogacą jej smak, ale także sprawią, że będzie wyglądać estetycznie i bardziej kolorowo.