
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i pokrój w plasterki, posól i odsącz z soku.
Krok 2
Wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.
Krok 3
Koperek posiekaj i posyp nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej