Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno pokrój.

Krok 2

Pora pokrój na pół plasterki. Sparz w gorącej wodzie. Resztę warzyw dowolnie pokrój.

Krok 3

Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 4

Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem oraz z pokrojonymi warzywami.

Krok 5

Podawaj sałatkę posypaną grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej