
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno pokrój.
Krok 2
Pora pokrój na pół plasterki. Sparz w gorącej wodzie. Resztę warzyw dowolnie pokrój.
Krok 3
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem oraz z pokrojonymi warzywami.
Krok 5
Podawaj sałatkę posypaną grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej