Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno pokrój.

Krok 2

Pora pokrój na pół plasterki. Sparz w gorącej wodzie. Resztę warzyw dowolnie pokrój.

Krok 3

Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 4

Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem oraz z pokrojonymi warzywami.

Krok 5

Podawaj sałatkę posypaną grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kukurydzą w sosie majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej