
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno pokrój.
Krok 2
Pora pokrój na pół plasterki. Sparz w gorącej wodzie. Resztę warzyw dowolnie pokrój.
Krok 3
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem oraz z pokrojonymi warzywami.
Krok 5
Podawaj sałatkę posypaną grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej