Sałatka z pieczoną dynią

Autor: od-kuchni od-kuchni

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

150 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię polewamy odrobiną oleju, oprószamy pieprzem, papryką i solą, a następnie wkładamy do piekarnika na 40 minut w 180 stopni

Krok 2

Pod koniec pieczenia w salaterce mieszamy sałatę, plastry ogórka, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę i kukurydzę.

Krok 3

Całość polewamy sosem z sosu sojowego, octu, oleju i wody.

Krok 4

Dodajemy upieczoną dynię i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej