Sałatka z pieczoną dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczoną dynią

Autor: od-kuchni

ratingratingratingratingrating

6

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię polewamy odrobiną oleju, oprószamy pieprzem, papryką i solą, a następnie wkładamy do piekarnika na 40 minut w 180 stopni

Krok 2

Pod koniec pieczenia w salaterce mieszamy sałatę, plastry ogórka, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę i kukurydzę.

Krok 3

Całość polewamy sosem z sosu sojowego, octu, oleju i wody.

Krok 4

Dodajemy upieczoną dynię i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej