Sałatka z pieczoną dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczoną dynią

Autor: od-kuchni

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię polewamy odrobiną oleju, oprószamy pieprzem, papryką i solą, a następnie wkładamy do piekarnika na 40 minut w 180 stopni

Krok 2

Pod koniec pieczenia w salaterce mieszamy sałatę, plastry ogórka, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę i kukurydzę.

Krok 3

Całość polewamy sosem z sosu sojowego, octu, oleju i wody.

Krok 4

Dodajemy upieczoną dynię i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej