
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię polewamy odrobiną oleju, oprószamy pieprzem, papryką i solą, a następnie wkładamy do piekarnika na 40 minut w 180 stopni
Krok 2
Pod koniec pieczenia w salaterce mieszamy sałatę, plastry ogórka, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę i kukurydzę.
Krok 3
Całość polewamy sosem z sosu sojowego, octu, oleju i wody.
Krok 4
Dodajemy upieczoną dynię i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej