Składniki
1 opakowanie
200 gramów
7 sztuk
4 sztuki
3 sztuki
5 sztuk
400 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
4 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety schabowe umyc osuszyc papierowym ręcznikiem.Pokroic w kostkę,wrzucic do miski.Wsypac pół opakowania sosu sałatkowego,dodac oliwe z oliwe,sól i pieprz troszkę tymianku.Wszystko wymieszac i odstawic na 30 minut do lodówki pod przykryciem.
Krok 2
Następnie mięso usmażyc na patelni z odrobiną oleju. Położyc na talerzu umyte liscie sałaty rzymskiej na to mix sałat,pomidorki cherry przekrojone na połówki,kostkę fety oraz usmażone kawałki schabu.
Krok 3
Z gałązek rozmarynu zrobic szaszłyki nakłuc na nie kulki mozzareli,oliwki oraz pomidorki.
Krok 4
Z jogurtu zrobic dressing:dodac tymianek ewentualnie ząbek czosnku.Wymieszac,schłodzic i podawac do sałatki
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej