
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
7 sztuk
4 sztuki
3 sztuki
5 sztuk
400 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
4 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety schabowe umyc osuszyc papierowym ręcznikiem.Pokroic w kostkę,wrzucic do miski.Wsypac pół opakowania sosu sałatkowego,dodac oliwe z oliwe,sól i pieprz troszkę tymianku.Wszystko wymieszac i odstawic na 30 minut do lodówki pod przykryciem.
Krok 2
Następnie mięso usmażyc na patelni z odrobiną oleju. Położyc na talerzu umyte liscie sałaty rzymskiej na to mix sałat,pomidorki cherry przekrojone na połówki,kostkę fety oraz usmażone kawałki schabu.
Krok 3
Z gałązek rozmarynu zrobic szaszłyki nakłuc na nie kulki mozzareli,oliwki oraz pomidorki.
Krok 4
Z jogurtu zrobic dressing:dodac tymianek ewentualnie ząbek czosnku.Wymieszac,schłodzic i podawac do sałatki
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej