Sałatka po śródziemnomorsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka po śródziemnomorsku

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

7 sztuk

3 sztuki

4 plastry

200 gramów

4 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety schabowe umyc osuszyc papierowym ręcznikiem.Pokroic w kostkę,wrzucic do miski.Wsypac pół opakowania sosu sałatkowego,dodac oliwe z oliwe,sól i pieprz troszkę tymianku.Wszystko wymieszac i odstawic na 30 minut do lodówki pod przykryciem.

Krok 2

Następnie mięso usmażyc na patelni z odrobiną oleju. Położyc na talerzu umyte liscie sałaty rzymskiej na to mix sałat,pomidorki cherry przekrojone na połówki,kostkę fety oraz usmażone kawałki schabu.

Krok 3

Z gałązek rozmarynu zrobic szaszłyki nakłuc na nie kulki mozzareli,oliwki oraz pomidorki.

Krok 4

Z jogurtu zrobic dressing:dodac tymianek ewentualnie ząbek czosnku.Wymieszac,schłodzic i podawac do sałatki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej