
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżeczka
400 gramów
1 sztuka
7 sztuk
3 sztuki
4 plastry
200 gramów
4 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety schabowe umyc osuszyc papierowym ręcznikiem.Pokroic w kostkę,wrzucic do miski.Wsypac pół opakowania sosu sałatkowego,dodac oliwe z oliwe,sól i pieprz troszkę tymianku.Wszystko wymieszac i odstawic na 30 minut do lodówki pod przykryciem.
Krok 2
Następnie mięso usmażyc na patelni z odrobiną oleju. Położyc na talerzu umyte liscie sałaty rzymskiej na to mix sałat,pomidorki cherry przekrojone na połówki,kostkę fety oraz usmażone kawałki schabu.
Krok 3
Z gałązek rozmarynu zrobic szaszłyki nakłuc na nie kulki mozzareli,oliwki oraz pomidorki.
Krok 4
Z jogurtu zrobic dressing:dodac tymianek ewentualnie ząbek czosnku.Wymieszac,schłodzic i podawac do sałatki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej