Aromatyczna włoska sałatka caprese

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora umyj i razem z serem pokrój w plastry.

Krok 2

Ułóż naprzemiennie składniki na półmisku, oprósz posiekanymi ziołami, przyprawami i skrop oliwą.

Krok 3

Przed podaniem sałatkę caprese odstaw na kilka minut do lodówki, aby przeszła aromatem ziół.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej