Aromatyczna włoska sałatka caprese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna włoska sałatka caprese

NOWY PRZEPIS

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado, pokrój je w grubą około 1,5cm kostkę, pomidory jeśli są duże przekrój na pół, posiekaj bazylię , wyciśnij sok z cytryny.

Krok 2

W misce pomieszaj wszystkie składniki z oliwą i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba sałatkę możesz doprawić jeszcze odrobiną soli.

Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać uprażone orzeszki pinii lub pestki np. dyni. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej