Aromatyczna włoska sałatka caprese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna włoska sałatka caprese

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado, pokrój je w grubą około 1,5cm kostkę, pomidory jeśli są duże przekrój na pół, posiekaj bazylię , wyciśnij sok z cytryny.

Krok 2

W misce pomieszaj wszystkie składniki z oliwą i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba sałatkę możesz doprawić jeszcze odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać uprażone orzeszki pinii lub pestki np. dyni. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej