Aromatyczna włoska sałatka caprese
NOWY PRZEPIS
łatwe
195 osób zapisało

Składniki
200 gramów
2 opakowania
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz awokado, pokrój je w grubą około 1,5cm kostkę, pomidory jeśli są duże przekrój na pół, posiekaj bazylię , wyciśnij sok z cytryny.
Krok 2
W misce pomieszaj wszystkie składniki z oliwą i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba sałatkę możesz doprawić jeszcze odrobiną soli.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać uprażone orzeszki pinii lub pestki np. dyni. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej