Aromatyczna włoska sałatka caprese
NOWY PRZEPIS
łatwe
194 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
2 opakowania
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz awokado, pokrój je w grubą około 1,5cm kostkę, pomidory jeśli są duże przekrój na pół, posiekaj bazylię , wyciśnij sok z cytryny.
Krok 2
W misce pomieszaj wszystkie składniki z oliwą i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba sałatkę możesz doprawić jeszcze odrobiną soli.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać uprażone orzeszki pinii lub pestki np. dyni. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej