Aromatyczna włoska sałatka caprese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna włoska sałatka caprese

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado, pokrój je w grubą około 1,5cm kostkę, pomidory jeśli są duże przekrój na pół, posiekaj bazylię , wyciśnij sok z cytryny.

Krok 2

W misce pomieszaj wszystkie składniki z oliwą i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba sałatkę możesz doprawić jeszcze odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać uprażone orzeszki pinii lub pestki np. dyni. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna włoska sałatka caprese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej