
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 szczypta
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w piórka.
Krok 3
Oscypek kroimy w półplasterki lub w niedużą kostkę.
Krok 4
Pomidory kroimy w ćwiartki lub również w kostkę.
Krok 5
Przygotowujemy sos winegret.
Krok 6
Mieszamy wszystkie warzywa. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy skropione sosem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej