Sałatka z oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z oscypkiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak płuczemy i osuszamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w piórka.

Krok 3

Oscypek kroimy w półplasterki lub w niedużą kostkę.

Krok 4

Pomidory kroimy w ćwiartki lub również w kostkę.

Krok 5

Przygotowujemy sos winegret.

Krok 6

Mieszamy wszystkie warzywa. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy skropione sosem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoska sałatka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej