
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 szczypta
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w piórka.
Krok 3
Oscypek kroimy w półplasterki lub w niedużą kostkę.
Krok 4
Pomidory kroimy w ćwiartki lub również w kostkę.
Krok 5
Przygotowujemy sos winegret.
Krok 6
Mieszamy wszystkie warzywa. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy skropione sosem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej