Sałatka z zupek chińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zupek chińskich

Autor: Majka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron z zupek chińskich rozgnieść i wsypać do miski razem z dołączonymi do niego, przyprawami. Zalać to 1,5 szklanką wrzątku , wymieszać i zostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Wstawić jajka do gotowania. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczke, dodać do niego pieprz, sól i chili. Usmażyć. Zdjąć z ognia i poczekać aż ostygnie.

Krok 3

Paprykę pokroić w kosteczki. Kukurydzę i fasolę odsączyć. Sałatę pokroić.

Krok 4

I do miski z wcześniej przygotowanym makaronem dodać wszystkie składniki: paprykę, fasolę, kukurydzę, kurczaka, sałaty, 4 jajka starte na tarce o grubych oczkach. Doprawić majonezem, jogurtem, musztardą, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej