Sałatka z gruszką i granatem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszką i granatem i ricottą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

5

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, gruszkę obrać i pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, gruszkę oraz kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnej kreatywności ;) Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodac do niego łyżke miodu. Dokładnie wymieszać. Sałatke polać przygotowanym dressingiem i podawać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
sałatka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej