Sałatka z gruszką i granatem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszką i granatem i ricottą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

10

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, gruszkę obrać i pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, gruszkę oraz kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnej kreatywności ;) Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodac do niego łyżke miodu. Dokładnie wymieszać. Sałatke polać przygotowanym dressingiem i podawać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszką i granatem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej