Sałatka z gruszką i granatem i ricottą
łatwe
123 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, gruszkę obrać i pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, gruszkę oraz kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnej kreatywności ;) Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodac do niego łyżke miodu. Dokładnie wymieszać. Sałatke polać przygotowanym dressingiem i podawać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej