Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, gruszkę obrać i pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, gruszkę oraz kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnej kreatywności ;) Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodac do niego łyżke miodu. Dokładnie wymieszać. Sałatke polać przygotowanym dressingiem i podawać
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej