
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, gruszkę obrać i pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, gruszkę oraz kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnej kreatywności ;) Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodac do niego łyżke miodu. Dokładnie wymieszać. Sałatke polać przygotowanym dressingiem i podawać
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej