
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, gruszkę obrać i pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, gruszkę oraz kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnej kreatywności ;) Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodac do niego łyżke miodu. Dokładnie wymieszać. Sałatke polać przygotowanym dressingiem i podawać
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej