Gruszki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki z serem

gorgonzola

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
552 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

381 osób wydrukowało

Pobierz pdf

574 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

20 sztuk

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój gorgonzolę w kostkę lub pokrusz w mniejsze kawałki.

Gruszki z serem - Krok 1

Krok 2

Obierz gruszki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z wodą i oliwą

Gruszki z serem - Krok 2

Krok 3

Umyj sałatę, porwij na kawałki, rozłóż na półmisku, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, polej sosem.

Gruszki z serem - Krok 3

Krok 4

Na sałacie ułóż plastry gruszek oraz ser i posyp połówkami orzechów.

Gruszki z serem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Kozłowski

    Tomasz Kozłowski , 04.10.2015

    AMBROZJE

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze śledziami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gruszki z seremGruszki z serem

Słodkie gruszki i ser pleśniowy? Jeśli myślisz, że to niezbyt trafny duet, jesteś w błędzie. Smakuje wyśmienicie! Oto przepis na sałatkę, jakiej na pewno jeszcze nie próbowałaś. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub kolację. Pozytywnie zaskoczy też gości, jeśli przygotujesz ją na spotkanie towarzyskie. Sałatki to najłatwiejsze i najszybsze w przygotowaniu dania i w dodatku pasują na każdą okazję. W tym wydaniu wystarczy, że ser gorgonzola pokroisz w kostkę, a gruszkę w plasterki. Potrzebujesz jeszcze tylko świeżych liści sałaty i trochę orzechów. W każdej sałatce powinien być chrupiący akcent, a orzechy świetnie się tutaj sprawdzają. Jeśli nie masz pod ręką włoskich, śmiało zastąp je nerkowcami, słonecznikiem lub migdałami. Wszystkie składniki możesz wymieszać i polać sosem ziołowym. Jeśli chcesz, żeby danie wyglądało wykwintnie, rozłóż liście sałaty na półmisku dodaj pozostałe składniki i polej sosem. Będzie prezentowało się jak z najlepszej restauracji.