Azjatycki ryż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycki ryż

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

211 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

100 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. W woku lub na patelni bardzo dobrze rozgrzej olej i dodaj jednocześnie drobno posiekany czosnek i pokrojoną w piórka dymkę. Smaż przez 30 sekund, szybko mieszając.

Azjatycki ryż  - Krok 1

Krok 2

Dodaj na patelnię ryż wraz z zawartością opakowania Fix Knorr i mieszaj szybko, aby się nie przypaliło.

Azjatycki ryż  - Krok 2

Krok 3

Roztrzep jajka i wlej powoli na patelnię, ciągle mieszając. Ryż podawaj posypany kiełkami. W podobny sposób możesz również przygotować makaron.

Azjatycki ryż  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki ryż Azjatycki ryż

Ugotuj ryż. W woku lub na patelni bardzo dobrze rozgrzej olej i dodaj jednocześnie drobno posiekany czosnek i pokrojoną w piórka dymkę. Smaż przez 30 sekund, szybko mieszając.