Azjatycki ryż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycki ryż

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
213 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

100 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. W woku lub na patelni bardzo dobrze rozgrzej olej i dodaj jednocześnie drobno posiekany czosnek i pokrojoną w piórka dymkę. Smaż przez 30 sekund, szybko mieszając.

Azjatycki ryż  - Krok 1

Krok 2

Dodaj na patelnię ryż wraz z zawartością opakowania Fix Knorr i mieszaj szybko, aby się nie przypaliło.

Azjatycki ryż  - Krok 2

Krok 3

Roztrzep jajka i wlej powoli na patelnię, ciągle mieszając. Ryż podawaj posypany kiełkami. W podobny sposób możesz również przygotować makaron.

Azjatycki ryż  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycki ryż  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki ryż Azjatycki ryż

Ugotuj ryż. W woku lub na patelni bardzo dobrze rozgrzej olej i dodaj jednocześnie drobno posiekany czosnek i pokrojoną w piórka dymkę. Smaż przez 30 sekund, szybko mieszając.