Bób z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób z boczkiem

w serowo kremowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 plastry

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży bób ugotuj i obierz. Mrożony rozmroź i obierz ze skórki.

Bób z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj bób i chwilę podsmaż całość.

Bób z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do składników na patelni. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje. Aby uzyskać ciekawszy efekt, tak przygotowany bób posyp pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi. Dobrym pomysłem jest również dodanie posiekanych listków mięty.

Bób z boczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej