
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 plastry
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeży bób ugotuj i obierz. Mrożony rozmroź i obierz ze skórki.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj bób i chwilę podsmaż całość.

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do składników na patelni. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje. Aby uzyskać ciekawszy efekt, tak przygotowany bób posyp pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi. Dobrym pomysłem jest również dodanie posiekanych listków mięty.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej