Bób z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób z boczkiem

w serowo kremowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

195 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 plastry

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży bób ugotuj i obierz. Mrożony rozmroź i obierz ze skórki.

Bób z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj bób i chwilę podsmaż całość.

Bób z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do składników na patelni. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje. Aby uzyskać ciekawszy efekt, tak przygotowany bób posyp pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi. Dobrym pomysłem jest również dodanie posiekanych listków mięty.

Bób z boczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej