Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 plastry
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeży bób ugotuj i obierz. Mrożony rozmroź i obierz ze skórki.
Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj bób i chwilę podsmaż całość.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do składników na patelni. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje. Aby uzyskać ciekawszy efekt, tak przygotowany bób posyp pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi. Dobrym pomysłem jest również dodanie posiekanych listków mięty.
Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej