Bób z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób z boczkiem

w serowo kremowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 plastry

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży bób ugotuj i obierz. Mrożony rozmroź i obierz ze skórki.

Bób z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj bób i chwilę podsmaż całość.

Bób z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do składników na patelni. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje. Aby uzyskać ciekawszy efekt, tak przygotowany bób posyp pokruszonymi orzeszkami pistacjowymi. Dobrym pomysłem jest również dodanie posiekanych listków mięty.

Bób z boczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej