
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
null
0.5 kilograma
0.25 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie wystudź i obierz.

Krok 2
Cebule pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Na patelni lub w rondlu rozgrzej oliwę z dodatkiem masła i zeszklij cebulkę oraz dodaj bób. Całość smaż przez około 10 minut, a następnie dodaj posiekaną pietruszkę.

Krok 4
Potrawę dopraw przyprawą Knorr i sokiem z cytryny. Danie jest idealnym dodatkiem do mięsnych dań, ale i dobrym pomysłem na przystawkę, kolację czy przekąskę.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bób z cebulką
Gdy sezon letni w pełni w swoim ulubionym warzywniaku znajdziesz świeże ziarna bobu – co z nim można zrobić? Proponujemy przyrządzić pyszny bób z cebulką. To danie stworzysz błyskawicznie, a jego smakiem zaskoczysz wszystkich domowników. Bób z cebulą to doskonały dodatek do dań z mięsa, ale świetnie sprawdzi się także w roli samodzielnej przystawki lub przekąski. Niektórzy lubią smak bobu ze skórką, ale na potrzeby tej potrawy, obierz go tuż po ugotowaniu (w osolonej wodzie z odrobiną cukru). W tej postaci bób będzie miększy, ale również zwiększy swoje walory wizualne. Nikt nie oprze się tak intensywnie zielonym ziarnom. Tak przygotowany bób podsmaż na tłuszczu z dodatkiem siekanej cebuli, a następnie oprósz świeżo posiekaną natką pietruszki. Całość przypraw do smaku, dodając kilka kropel soku z cytryny – nada ona potrawie wyrazistości. Spróbuj koniecznie!