Fasolka w pomidorach

po prowansalsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj we wrzątku z dodatkiem przyprawy Knorr i odcedź.

Fasolka w pomidorach - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojony miąższ z pomidorów.

Fasolka w pomidorach - Krok 2

Krok 3

Na końcu dopraw przyprawą Knorr i duś pod przykryciem kilka minut. Do gotowego sosu włóż ugotowaną fasolkę.

Fasolka w pomidorach - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Kamil J.

    Kamil J. , 09.02.2016

    Pyszna !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka w pomidorachFasolka w pomidorach

Prosty sposób na fasolkę szparagową w pomidorach, czyli na potrawę, którą zazwyczaj wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. Z odpowiednimi dodatkami może zamienić się też w wyśmienitą warzywną przekąskę. Aby przyrządzić fasolkę szparagową po prowansalsku, wystarczy ją ugotować i polać gęstym, pomidorowym sosem. Do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Zaopatrz się w pomidory, cebulę, czosnek i przyprawy. Podsmażony i soczysty pomidorowy miąższ z pikantnymi dodatkami nabierze wyrazistego smaku oraz gęstości. Jeśli lubisz świeże zioła, dodaj do niego bazylię lub oregano. Chcesz jeszcze bardziej uintensywnić smak potrawy? Dorzuć do sosu odrobinę papryczki chili. Polane nim szparagi nabiorą wyrazistości i sprawdzą się przy wielu okazjach. Jako samodzielne danie podawaj je z cienkim plastrem parmezanu i bagietką. Można je też posypać startym żółtym serem. Fasolka szparagowa po prowansalsku doskonale komponuje się również z rybami. Serwuj ją na wiele sposobów! Jak ją przygotować, dowiesz się z przepisu.