Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotuj we wrzątku z dodatkiem przyprawy Knorr i odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojony miąższ z pomidorów.
Krok 3
Na końcu dopraw przyprawą Knorr i duś pod przykryciem kilka minut. Do gotowego sosu włóż ugotowaną fasolkę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka w pomidorach
Prosty sposób na fasolkę szparagową w pomidorach, czyli na potrawę, którą zazwyczaj wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. Z odpowiednimi dodatkami może zamienić się też w wyśmienitą warzywną przekąskę. Aby przyrządzić fasolkę szparagową po prowansalsku, wystarczy ją ugotować i polać gęstym, pomidorowym sosem. Do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Zaopatrz się w pomidory, cebulę, czosnek i przyprawy. Podsmażony i soczysty pomidorowy miąższ z pikantnymi dodatkami nabierze wyrazistego smaku oraz gęstości. Jeśli lubisz świeże zioła, dodaj do niego bazylię lub oregano. Chcesz jeszcze bardziej uintensywnić smak potrawy? Dorzuć do sosu odrobinę papryczki chili. Polane nim szparagi nabiorą wyrazistości i sprawdzą się przy wielu okazjach. Jako samodzielne danie podawaj je z cienkim plastrem parmezanu i bagietką. Można je też posypać startym żółtym serem. Fasolka szparagowa po prowansalsku doskonale komponuje się również z rybami. Serwuj ją na wiele sposobów! Jak ją przygotować, dowiesz się z przepisu.