Fasolka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w pomidorach

po prowansalsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj we wrzątku z dodatkiem przyprawy Knorr i odcedź.

Fasolka w pomidorach - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojony miąższ z pomidorów.

Fasolka w pomidorach - Krok 2

Krok 3

Na końcu dopraw przyprawą Knorr i duś pod przykryciem kilka minut. Do gotowego sosu włóż ugotowaną fasolkę.

Fasolka w pomidorach - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Kamil J.

    Kamil J. , 09.02.2016

    Pyszna !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki po bombajsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka w pomidorachFasolka w pomidorach

Prosty sposób na fasolkę szparagową w pomidorach, czyli na potrawę, którą zazwyczaj wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. Z odpowiednimi dodatkami może zamienić się też w wyśmienitą warzywną przekąskę. Aby przyrządzić fasolkę szparagową po prowansalsku, wystarczy ją ugotować i polać gęstym, pomidorowym sosem. Do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Zaopatrz się w pomidory, cebulę, czosnek i przyprawy. Podsmażony i soczysty pomidorowy miąższ z pikantnymi dodatkami nabierze wyrazistego smaku oraz gęstości. Jeśli lubisz świeże zioła, dodaj do niego bazylię lub oregano. Chcesz jeszcze bardziej uintensywnić smak potrawy? Dorzuć do sosu odrobinę papryczki chili. Polane nim szparagi nabiorą wyrazistości i sprawdzą się przy wielu okazjach. Jako samodzielne danie podawaj je z cienkim plastrem parmezanu i bagietką. Można je też posypać startym żółtym serem. Fasolka szparagowa po prowansalsku doskonale komponuje się również z rybami. Serwuj ją na wiele sposobów! Jak ją przygotować, dowiesz się z przepisu.