Fasolka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w pomidorach

po prowansalsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj we wrzątku z dodatkiem przyprawy Knorr i odcedź.

Fasolka w pomidorach - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojony miąższ z pomidorów.

Fasolka w pomidorach - Krok 2

Krok 3

Na końcu dopraw przyprawą Knorr i duś pod przykryciem kilka minut. Do gotowego sosu włóż ugotowaną fasolkę.

Fasolka w pomidorach - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Kamil J.

    Kamil J. , 09.02.2016

    Pyszna !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka w pomidorachFasolka w pomidorach

Prosty sposób na fasolkę szparagową w pomidorach, czyli na potrawę, którą zazwyczaj wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. Z odpowiednimi dodatkami może zamienić się też w wyśmienitą warzywną przekąskę. Aby przyrządzić fasolkę szparagową po prowansalsku, wystarczy ją ugotować i polać gęstym, pomidorowym sosem. Do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Zaopatrz się w pomidory, cebulę, czosnek i przyprawy. Podsmażony i soczysty pomidorowy miąższ z pikantnymi dodatkami nabierze wyrazistego smaku oraz gęstości. Jeśli lubisz świeże zioła, dodaj do niego bazylię lub oregano. Chcesz jeszcze bardziej uintensywnić smak potrawy? Dorzuć do sosu odrobinę papryczki chili. Polane nim szparagi nabiorą wyrazistości i sprawdzą się przy wielu okazjach. Jako samodzielne danie podawaj je z cienkim plastrem parmezanu i bagietką. Można je też posypać startym żółtym serem. Fasolka szparagowa po prowansalsku doskonale komponuje się również z rybami. Serwuj ją na wiele sposobów! Jak ją przygotować, dowiesz się z przepisu.