Marchewka po koreańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka po koreańsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
210 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

50 mililitrów

3 sztuki

20 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i czarnym pieprzem, zalej octem. Delikatnie ugnieć i odstaw na ok. 3h w zimne miejsce.

Marchewka po koreańsku - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj starty imbir, pieprz cayenne, słodką paprykę, cukier i przyprawę czosnkową Knorr, dokładnie wymieszaj i przełóż do słoika.

Marchewka po koreańsku - Krok 2

Krok 3

Olej rozgrzej w rondlu do temperatury ok. 170*C i bardzo powoli zalej nim marchewkę.

Marchewka po koreańsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Uważaj, gorący olej może wykipieć gdy będziesz go wlewał do słoika - dobrym pomysłem jest wstawić słoik do zlewu lub głębokiego naczynia, aby gorący olej nie rozlał się dookoła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej