Składniki
0.5 kilograma
3 łyżki
50 mililitrów
3 sztuki
20 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i czarnym pieprzem, zalej octem. Delikatnie ugnieć i odstaw na ok. 3h w zimne miejsce.
Krok 2
Po tym czasie dodaj starty imbir, pieprz cayenne, słodką paprykę, cukier i przyprawę czosnkową Knorr, dokładnie wymieszaj i przełóż do słoika.
Krok 3
Olej rozgrzej w rondlu do temperatury ok. 170*C i bardzo powoli zalej nim marchewkę.
Dobra rada:
Uważaj, gorący olej może wykipieć gdy będziesz go wlewał do słoika - dobrym pomysłem jest wstawić słoik do zlewu lub głębokiego naczynia, aby gorący olej nie rozlał się dookoła.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej