
Składniki
0.5 kilograma
3 łyżki
50 mililitrów
3 sztuki
20 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i czarnym pieprzem, zalej octem. Delikatnie ugnieć i odstaw na ok. 3h w zimne miejsce.

Krok 2
Po tym czasie dodaj starty imbir, pieprz cayenne, słodką paprykę, cukier i przyprawę czosnkową Knorr, dokładnie wymieszaj i przełóż do słoika.

Krok 3
Olej rozgrzej w rondlu do temperatury ok. 170*C i bardzo powoli zalej nim marchewkę.


Dobra rada:
Uważaj, gorący olej może wykipieć gdy będziesz go wlewał do słoika - dobrym pomysłem jest wstawić słoik do zlewu lub głębokiego naczynia, aby gorący olej nie rozlał się dookoła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej