Marchewka po koreańsku - przepis do słoików | Przepisy.pl pixel

Marchewka po koreańsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
210 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

50 mililitrów

3 sztuki

20 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i czarnym pieprzem, zalej octem. Delikatnie ugnieć i odstaw na ok. 3h w zimne miejsce.

Marchewka po koreańsku - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj starty imbir, pieprz cayenne, słodką paprykę, cukier i przyprawę czosnkową Knorr, dokładnie wymieszaj i przełóż do słoika.

Marchewka po koreańsku - Krok 2

Krok 3

Olej rozgrzej w rondlu do temperatury ok. 170*C i bardzo powoli zalej nim marchewkę.

Marchewka po koreańsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Uważaj, gorący olej może wykipieć gdy będziesz go wlewał do słoika - dobrym pomysłem jest wstawić słoik do zlewu lub głębokiego naczynia, aby gorący olej nie rozlał się dookoła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż z jabłkiem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej