Bułeczki Serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki Serowe

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

850 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

10 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzewamy w niedużym rondelku. Nie powinno się zagotować. Dodajemy do niego cukier i drożdze. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na kilka minut, tak aby składniki sie połączyły.

Bułeczki Serowe - Krok 1

Krok 2

W między czasie na drobnym sitku przesiewamy mąke i mieszamy ją z łyżeczką soli. Teraz czas na jajka. Żółtko z jedengo jajka oddzielamy i odstawiamy w pojemniku

Bułeczki Serowe - Krok 2

Krok 3

Jedno całe jajko rostrzepujemy z pozostałym białkiem, dodajemy drożdze i dokładnie łączymy składniki. Dodajemy olej roslinny i ponownie wszystko mieszamy.

Bułeczki Serowe - Krok 3

Krok 4

Przesianą mąke z solą wysypujemy na stolniece, robimy niewielkie zagłębienia, po czym wlewamy w nie naszą jajeczno- drożdzową mieszankę. Wszystko dokłądnie mieszamy, aż do powstania gładkiej masy. Następnie dodajemy 3 łyżki miękkiego msła i zagniatamy ciasto dłonmi. Bardzo ważne jest, aby na zagniecenie ciasta poswięcić kilka minut. Jeżeli ciasto odstaje od rąk to znak ze jest gotowe!

Bułeczki Serowe - Krok 4

Krok 5

ciasto formujemy w kule i czekamy aż wyrosnie przez około 30 minut.

Bułeczki Serowe - Krok 5

Krok 6

wyrosniete ciasto rwiemy na kawałki i formujemy kulki. następnie ser kriomi w kawałki i wkładamy do każdej bułeczki.

Bułeczki Serowe - Krok 6

Krok 7

rozgrzać piekarnik do 220 stopni. pieczemy 15-20 minut

Krok 8

SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej