Bułeczki Serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki Serowe

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

850 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

10 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzewamy w niedużym rondelku. Nie powinno się zagotować. Dodajemy do niego cukier i drożdze. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na kilka minut, tak aby składniki sie połączyły.

Bułeczki Serowe - Krok 1

Krok 2

W między czasie na drobnym sitku przesiewamy mąke i mieszamy ją z łyżeczką soli. Teraz czas na jajka. Żółtko z jedengo jajka oddzielamy i odstawiamy w pojemniku

Bułeczki Serowe - Krok 2

Krok 3

Jedno całe jajko rostrzepujemy z pozostałym białkiem, dodajemy drożdze i dokładnie łączymy składniki. Dodajemy olej roslinny i ponownie wszystko mieszamy.

Bułeczki Serowe - Krok 3

Krok 4

Przesianą mąke z solą wysypujemy na stolniece, robimy niewielkie zagłębienia, po czym wlewamy w nie naszą jajeczno- drożdzową mieszankę. Wszystko dokłądnie mieszamy, aż do powstania gładkiej masy. Następnie dodajemy 3 łyżki miękkiego msła i zagniatamy ciasto dłonmi. Bardzo ważne jest, aby na zagniecenie ciasta poswięcić kilka minut. Jeżeli ciasto odstaje od rąk to znak ze jest gotowe!

Bułeczki Serowe - Krok 4

Krok 5

ciasto formujemy w kule i czekamy aż wyrosnie przez około 30 minut.

Bułeczki Serowe - Krok 5

Krok 6

wyrosniete ciasto rwiemy na kawałki i formujemy kulki. następnie ser kriomi w kawałki i wkładamy do każdej bułeczki.

Bułeczki Serowe - Krok 6

Krok 7

rozgrzać piekarnik do 220 stopni. pieczemy 15-20 minut

Krok 8

SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki Serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej