
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
20 mililitrów
sos:
30 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2
Wołowinę, paprykę, cebulę i selera pokrój w paski. Papryczkę chilli posiekaj.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż 2-3 min.

Krok 4
Następnie dodaj warzywa i smaż kolejną minutę.

Krok 5
Gdy warzywa zmiękną dodaj obie przyprawy Knorr i przygotowany sos. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Podawaj z ryżem i zieloną cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej