
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
20 mililitrów
sos:
30 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2
Wołowinę, paprykę, cebulę i selera pokrój w paski. Papryczkę chilli posiekaj.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż 2-3 min.

Krok 4
Następnie dodaj warzywa i smaż kolejną minutę.

Krok 5
Gdy warzywa zmiękną dodaj obie przyprawy Knorr i przygotowany sos. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Podawaj z ryżem i zieloną cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej