
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
20 mililitrów
sos:
30 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2
Wołowinę, paprykę, cebulę i selera pokrój w paski. Papryczkę chilli posiekaj.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż 2-3 min.

Krok 4
Następnie dodaj warzywa i smaż kolejną minutę.

Krok 5
Gdy warzywa zmiękną dodaj obie przyprawy Knorr i przygotowany sos. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Podawaj z ryżem i zieloną cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej