
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
20 mililitrów
sos:
30 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2
Wołowinę, paprykę, cebulę i selera pokrój w paski. Papryczkę chilli posiekaj.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż 2-3 min.

Krok 4
Następnie dodaj warzywa i smaż kolejną minutę.

Krok 5
Gdy warzywa zmiękną dodaj obie przyprawy Knorr i przygotowany sos. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Podawaj z ryżem i zieloną cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























