Wołowina po seczuańsku - przepis z warzywami | Przepisy.pl pixel

Wołowina po seczuańsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

20 mililitrów

sos:

30 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Wołowina po seczuańsku - Krok 1

Krok 2

Wołowinę, paprykę, cebulę i selera pokrój w paski. Papryczkę chilli posiekaj.

Wołowina po seczuańsku - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż 2-3 min.

Wołowina po seczuańsku - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj warzywa i smaż kolejną minutę.

Wołowina po seczuańsku - Krok 4

Krok 5

Gdy warzywa zmiękną dodaj obie przyprawy Knorr i przygotowany sos. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje.

Wołowina po seczuańsku - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem i zieloną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej