Kurczę smażone po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę smażone po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

5 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, podziel na pół, odetnij nóżki i zbij mocno tłuczkiem.

Krok 2

Posól, skrop sokiem z cytryny, oliwą i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 3

Połówki kurczaków zanurz w rozbitych jajkach, obtocz bułką tartą i usmaż na gorącym oleju. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej