Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
null
5 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, podziel na pół, odetnij nóżki i zbij mocno tłuczkiem.
Krok 2
Posól, skrop sokiem z cytryny, oliwą i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Krok 3
Połówki kurczaków zanurz w rozbitych jajkach, obtocz bułką tartą i usmaż na gorącym oleju. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej