Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
null
5 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, podziel na pół, odetnij nóżki i zbij mocno tłuczkiem.
Krok 2
Posól, skrop sokiem z cytryny, oliwą i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Krok 3
Połówki kurczaków zanurz w rozbitych jajkach, obtocz bułką tartą i usmaż na gorącym oleju. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej