Kurczę smażone po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę smażone po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

5 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, podziel na pół, odetnij nóżki i zbij mocno tłuczkiem.

Krok 2

Posól, skrop sokiem z cytryny, oliwą i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 3

Połówki kurczaków zanurz w rozbitych jajkach, obtocz bułką tartą i usmaż na gorącym oleju. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej