Kurczę smażone po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczę smażone po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

5 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, podziel na pół, odetnij nóżki i zbij mocno tłuczkiem.

Krok 2

Posól, skrop sokiem z cytryny, oliwą i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 3

Połówki kurczaków zanurz w rozbitych jajkach, obtocz bułką tartą i usmaż na gorącym oleju. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę smażone po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurki z curry
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej