Zupa z kurczaka i cytryny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i cytryny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

176 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion, a następnie wrzuć kawałki pokrojonego kurczaka. Gotuj około 15 minut.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i gotuj przez następne 15 minut. Ostudź.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 2

Krok 3

Ubij jajka trzepaczką, dodaj sok z cytryn, 6 łyżek gorącej zupy i wszystko razem ubijaj.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 3

Krok 4

Powoli wlej składniki do garnka z bulionem – podgrzej aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej