Składniki
3 litry
600 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion, a następnie wrzuć kawałki pokrojonego kurczaka. Gotuj około 15 minut.
Krok 2
Dodaj ryż i gotuj przez następne 15 minut. Ostudź.
Krok 3
Ubij jajka trzepaczką, dodaj sok z cytryn, 6 łyżek gorącej zupy i wszystko razem ubijaj.
Krok 4
Powoli wlej składniki do garnka z bulionem – podgrzej aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej