Zupa z kurczaka i cytryny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i cytryny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

175 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion, a następnie wrzuć kawałki pokrojonego kurczaka. Gotuj około 15 minut.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i gotuj przez następne 15 minut. Ostudź.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 2

Krok 3

Ubij jajka trzepaczką, dodaj sok z cytryn, 6 łyżek gorącej zupy i wszystko razem ubijaj.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 3

Krok 4

Powoli wlej składniki do garnka z bulionem – podgrzej aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej