Zupa cytrynowa z kurczakiem - z filetem i ryżem | Przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i cytryny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
176 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion, a następnie wrzuć kawałki pokrojonego kurczaka. Gotuj około 15 minut.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i gotuj przez następne 15 minut. Ostudź.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 2

Krok 3

Ubij jajka trzepaczką, dodaj sok z cytryn, 6 łyżek gorącej zupy i wszystko razem ubijaj.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 3

Krok 4

Powoli wlej składniki do garnka z bulionem – podgrzej aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.

Zupa z kurczaka i cytryny - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i cytryny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej