PRZEPISY.PL

Kwaskowata, aromatyczna zupa cytrynowa doskonale komponuje się z łagodnym smakiem ryżu. Wykwintna zupa na stole w pół godziny.

Zupa cytrynowa - autor: przepisy.pl

Zupa cytrynowa

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
125
osób dodało do Mniamlisty
125
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cukier
Zupa cytrynowa – krok 1

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr.
Zupa cytrynowa – krok 2

Krok 2

Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut.
Zupa cytrynowa – krok 3

Krok 3

Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze.
Zupa cytrynowa – krok 4

Krok 4

Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
Zupa cytrynowa – krok 5

Krok 5

Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką.
Zupa cytrynowa – krok 6

Krok 6

Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion cielęcy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

118
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
743
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
103
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe