
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
100 gramów
1 pęczek
null
1 pęczek
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.
Krok 2
Mięso i warzywa dokładnie umyj.
Krok 3
Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.
Krok 4
Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.
Krok 5
Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.
Krok 6
Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej