Wiejska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wiejska zupa jarzynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

100 gramów

1 pęczek

null

1 pęczek

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.

Krok 2

Mięso i warzywa dokładnie umyj.

Krok 3

Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.

Krok 4

Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.

Krok 5

Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.

Krok 6

Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej