Wiejska zupa jarzynowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

0

1 pęczek

2 sztuki

0

0

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.

Krok 2

Mięso i warzywa dokładnie umyj.

Krok 3

Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.

Krok 4

Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.

Krok 5

Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.

Krok 6

Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej