
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
100 gramów
1 pęczek
null
1 pęczek
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.
Krok 2
Mięso i warzywa dokładnie umyj.
Krok 3
Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.
Krok 4
Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.
Krok 5
Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.
Krok 6
Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej