Wiejska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejska zupa jarzynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

100 gramów

1 pęczek

null

1 pęczek

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.

Krok 2

Mięso i warzywa dokładnie umyj.

Krok 3

Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.

Krok 4

Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.

Krok 5

Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.

Krok 6

Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej