Wiejska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejska zupa jarzynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

100 gramów

1 pęczek

null

1 pęczek

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.

Krok 2

Mięso i warzywa dokładnie umyj.

Krok 3

Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.

Krok 4

Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.

Krok 5

Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.

Krok 6

Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej