Zupa fasolowa na kiełbasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa na kiełbasie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
449 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 ziarno

2 ziarna

1 łyżeczka

1 szczypta

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki.

Zupa fasolowa na kiełbasie - Krok 1

Krok 2

Zalej całość około 1,5 litra zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

Zupa fasolowa na kiełbasie - Krok 2

Krok 3

Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty.

Zupa fasolowa na kiełbasie - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj.

Zupa fasolowa na kiełbasie - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Zalewska

    Agnieszka Zalewska , 18.11.2017

    Smaczna i w sam raz na jesienne chłodne dni. Doprawilam dodatkowo wg swojego smaku, papryką w proszku, chilli i natką pietruszki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Zalewska

    Agnieszka Zalewska , 17.11.2017

    Ugotowałam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Plata

    Andrzej Plata , 14.03.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa na kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa fasolowa na kiełbasieZupa fasolowa na kiełbasie

Ta zupa łączy w sobie wyrazisty smak wędzonej kiełbasy z aromatem ziół i przypraw. Fasolowa jest odpowiednia do podania zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację – szczególnie w długie, jesienne lub zimowe wieczory. Najpierw w garnku, na małym ogniu, podsmaż kiełbasę i cebulę (dobrym wyborem będzie żółta). Dodaj do nich dwa ząbki czosnku, marchewkę oraz ziemniaki. Do tak przygotowanych składników wlej zimną wodę i wszystko przypraw zielem angielskim oraz liściem laurowym. Kiedy ziemniaki będą już wystarczająco miękkie, do garnka dodaj białą fasolę. Wsyp świeżo zmielony pieprz i trochę majeranku. Dopiero gdy całość odpowiednio się przegryzie zupa nabierze wyrazistości i gęstej konsystencji. Serwuj ją mocno podgrzaną, najlepiej udekorowaną posiekaną natką pietruszki. Podawaj ze świeżym, pełnoziarnistym chlebem lub z chrupiącymi grzankami. Zupa fasolowa na kiełbasie najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy wszystkie składniki się ze sobą połączą. Sprawdź nasz przepis i zainspiruj się nim przy najbliższej okazji.