
Składniki
5 ziaren
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
200 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i zasmaż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Na wytopionym z boczku tłuszczu podsmaż cebulę i zrumień mąką.
Krok 4
Całość rozprowadź rosołem.
Krok 5
Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie i gotuj kilka minut.
Krok 6
Na koniec wrzuć czosnek. Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej