Wodzionka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wodzionka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

200 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i zasmaż.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Na wytopionym z boczku tłuszczu podsmaż cebulę i zrumień mąką.

Krok 4

Całość rozprowadź rosołem.

Krok 5

Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie i gotuj kilka minut.

Krok 6

Na koniec wrzuć czosnek. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej