
Składniki
5 ziaren
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
200 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i zasmaż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Na wytopionym z boczku tłuszczu podsmaż cebulę i zrumień mąką.
Krok 4
Całość rozprowadź rosołem.
Krok 5
Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie i gotuj kilka minut.
Krok 6
Na koniec wrzuć czosnek. Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej