Wodzionka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wodzionka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

200 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i zasmaż.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Na wytopionym z boczku tłuszczu podsmaż cebulę i zrumień mąką.

Krok 4

Całość rozprowadź rosołem.

Krok 5

Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie i gotuj kilka minut.

Krok 6

Na koniec wrzuć czosnek. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wodzionka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej