Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

10 sztuk

12 sztuk

3 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy litr wody z dodatkiem przypraw. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, sok i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Listki bazylii siekamy i dodajemy do zupy. Wlewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Podajemy zupę z kulkami mozzarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej