
Składniki
250 mililitrów
2 łyżki
0.5 szklanki
10 sztuk
12 sztuk
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy litr wody z dodatkiem przypraw. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, sok i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2
Listki bazylii siekamy i dodajemy do zupy. Wlewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Podajemy zupę z kulkami mozzarelli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej