
Składniki
250 mililitrów
2 łyżki
0.5 szklanki
10 sztuk
12 sztuk
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy litr wody z dodatkiem przypraw. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, sok i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2
Listki bazylii siekamy i dodajemy do zupy. Wlewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Podajemy zupę z kulkami mozzarelli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej