Zupa pomidorowa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
563 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

2.5 litra

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebule, pokrój w kostkę marchew i obrane ze skórki pomidory. Odsącz fasolę po namoczeniu i przepłucz bieżącą wodą. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebule i smaż do miękkości. Posiekaj selery naciowe. Dodaj do cebuli marchewkę, selery i smaż jeszcze 10 minut.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 1

Krok 2

Dodaj pomidory, przecier pomidorowy.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i dodaj fasolę.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 3

Krok 4

Zalej całość gorącą wodą i gotuj 1,5 godziny do momentu, aż fasola będzie miękka. Dopraw delikatnie solą i pieprzem, posyp natką pietruszki.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Roksana Jóżwiak

    Roksana Jóżwiak , 11.12.2015

    Zupka przepyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z fasoląZupa pomidorowa z fasolą

Posiekaj drobno cebule, pokrój w kostkę marchew i obrane ze skórki pomidory. Odsącz fasolę po namoczeniu i przepłucz bieżącą wodą. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebule i smaż do miękkości. Posiekaj selery naciowe. Dodaj do cebuli marchewkę, selery i smaż jeszcze 10 minut.