Zupa pomidorowa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
563 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

2.5 litra

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebule, pokrój w kostkę marchew i obrane ze skórki pomidory. Odsącz fasolę po namoczeniu i przepłucz bieżącą wodą. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebule i smaż do miękkości. Posiekaj selery naciowe. Dodaj do cebuli marchewkę, selery i smaż jeszcze 10 minut.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 1

Krok 2

Dodaj pomidory, przecier pomidorowy.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i dodaj fasolę.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 3

Krok 4

Zalej całość gorącą wodą i gotuj 1,5 godziny do momentu, aż fasola będzie miękka. Dopraw delikatnie solą i pieprzem, posyp natką pietruszki.

Zupa pomidorowa z fasolą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Roksana Jóżwiak

    Roksana Jóżwiak , 11.12.2015

    Zupka przepyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z fasoląZupa pomidorowa z fasolą

Posiekaj drobno cebule, pokrój w kostkę marchew i obrane ze skórki pomidory. Odsącz fasolę po namoczeniu i przepłucz bieżącą wodą. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebule i smaż do miękkości. Posiekaj selery naciowe. Dodaj do cebuli marchewkę, selery i smaż jeszcze 10 minut.