zupa ze świeżych pomidorów z bazylią

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory należy sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Następnie pokroić w ćwiartki i wyrzucić nasiona a na koniec odcisnąć je z nadmiaru soku na sitku.

Krok 2

Na oliwie odrobinę podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy pomidory i smażymy je około 15 minut dość często mieszając. Następnie dodajemy rozpuszczone w gorącej wodzie bulionetki, bazylię, oregano i pieprz. Gotujemy około 15 minut a następnie miksujemy blenderem.

Krok 3

Kremówkę łączymy energicznie z mąką i odrobiną soli i wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej