Składniki
6 szklanek
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory należy sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Następnie pokroić w ćwiartki i wyrzucić nasiona a na koniec odcisnąć je z nadmiaru soku na sitku.
Krok 2
Na oliwie odrobinę podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy pomidory i smażymy je około 15 minut dość często mieszając. Następnie dodajemy rozpuszczone w gorącej wodzie bulionetki, bazylię, oregano i pieprz. Gotujemy około 15 minut a następnie miksujemy blenderem.
Krok 3
Kremówkę łączymy energicznie z mąką i odrobiną soli i wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej