zupa ze świeżych pomidorów z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

zupa ze świeżych pomidorów z bazylią

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory należy sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Następnie pokroić w ćwiartki i wyrzucić nasiona a na koniec odcisnąć je z nadmiaru soku na sitku.

Krok 2

Na oliwie odrobinę podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy pomidory i smażymy je około 15 minut dość często mieszając. Następnie dodajemy rozpuszczone w gorącej wodzie bulionetki, bazylię, oregano i pieprz. Gotujemy około 15 minut a następnie miksujemy blenderem.

Krok 3

Kremówkę łączymy energicznie z mąką i odrobiną soli i wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej