
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1.5 litra
250 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewke, umyc pokroić w zapałkę, cebule drobno pokroić w kostkę, pomidory sparzyć , obrać ze skorki i pokroić również.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnie z masłem dać cebulę, zeszklić, dodać marchewkę, pomidory z sokiem, przesmażyć chwile razem, zalać wodą i dodać kostki bulionowe Gotować ok 20 minut.
Krok 3
Następnie do zupy wrzucić fasolkę i koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować razem ok 10 minut az fasolka nabierze miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej