Zupa pomidorowa z zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z zieloną fasolką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1.5 litra

250 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewke, umyc pokroić w zapałkę, cebule drobno pokroić w kostkę, pomidory sparzyć , obrać ze skorki i pokroić również.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnie z masłem dać cebulę, zeszklić, dodać marchewkę, pomidory z sokiem, przesmażyć chwile razem, zalać wodą i dodać kostki bulionowe Gotować ok 20 minut.

Krok 3

Następnie do zupy wrzucić fasolkę i koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować razem ok 10 minut az fasolka nabierze miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej