Zupa pomidorowa z zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z zieloną fasolką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1.5 litra

250 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewke, umyc pokroić w zapałkę, cebule drobno pokroić w kostkę, pomidory sparzyć , obrać ze skorki i pokroić również.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnie z masłem dać cebulę, zeszklić, dodać marchewkę, pomidory z sokiem, przesmażyć chwile razem, zalać wodą i dodać kostki bulionowe Gotować ok 20 minut.

Krok 3

Następnie do zupy wrzucić fasolkę i koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować razem ok 10 minut az fasolka nabierze miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z zieloną fasolką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej