
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1.5 litra
250 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewke, umyc pokroić w zapałkę, cebule drobno pokroić w kostkę, pomidory sparzyć , obrać ze skorki i pokroić również.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnie z masłem dać cebulę, zeszklić, dodać marchewkę, pomidory z sokiem, przesmażyć chwile razem, zalać wodą i dodać kostki bulionowe Gotować ok 20 minut.
Krok 3
Następnie do zupy wrzucić fasolkę i koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować razem ok 10 minut az fasolka nabierze miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





















