Zupa krem pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem pomidorowa

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić w kostkę cebulę i przesmażyć ją w garnku. Pokroić czosnek i dodać do cebuli.

Krok 2

Pokroić w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Dodać do garnka i zalać wodą (woda powinna przykrywać zawartość garnka). Gotować 15 minut.

Krok 3

Dodać pomidory z puszki oraz suszone pomidory z oliwą z zalewy i gotować 5 minut.

Krok 4

Dodać sól i pieprz. Zblendować zawartość garnka. Zagęścić śmietaną lub mlekiem (można tuż przed podaniem). Podawać z ryżem (lub makaronem).

Monika Sergot

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej