Zupa krem pomidorowa

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

73

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić w kostkę cebulę i przesmażyć ją w garnku. Pokroić czosnek i dodać do cebuli.

Krok 2

Pokroić w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Dodać do garnka i zalać wodą (woda powinna przykrywać zawartość garnka). Gotować 15 minut.

Krok 3

Dodać pomidory z puszki oraz suszone pomidory z oliwą z zalewy i gotować 5 minut.

Krok 4

Dodać sól i pieprz. Zblendować zawartość garnka. Zagęścić śmietaną lub mlekiem (można tuż przed podaniem). Podawać z ryżem (lub makaronem).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej