Zupa pomidorowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

3 sztuki

null

null

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

200 gramów

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i zalej 2 litrami wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę. Ugotuj bulion.

Krok 2

Miękkie warzywa wyjmij. Do wywaru dodaj ząbek czosnku, przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze ok. 30 minut, następnie dodaj koncentrat i ugotowaną marchew.

Krok 3

Wsyp posiekaną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze raz dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej