Zupa pomidorowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

3 sztuki

null

null

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

200 gramów

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i zalej 2 litrami wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę. Ugotuj bulion.

Krok 2

Miękkie warzywa wyjmij. Do wywaru dodaj ząbek czosnku, przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze ok. 30 minut, następnie dodaj koncentrat i ugotowaną marchew.

Krok 3

Wsyp posiekaną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze raz dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba po grecku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej