
Składniki
3 ziarna
3 sztuki
null
null
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
200 gramów
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i zalej 2 litrami wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę. Ugotuj bulion.
Krok 2
Miękkie warzywa wyjmij. Do wywaru dodaj ząbek czosnku, przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze ok. 30 minut, następnie dodaj koncentrat i ugotowaną marchew.
Krok 3
Wsyp posiekaną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze raz dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej