Zupa pomidorowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

3 sztuki

null

null

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

200 gramów

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i zalej 2 litrami wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę. Ugotuj bulion.

Krok 2

Miękkie warzywa wyjmij. Do wywaru dodaj ząbek czosnku, przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze ok. 30 minut, następnie dodaj koncentrat i ugotowaną marchew.

Krok 3

Wsyp posiekaną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze raz dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej