Zupa pomidorowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa pomidorowa na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

3 sztuki

null

null

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

200 gramów

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i zalej 2 litrami wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę. Ugotuj bulion.

Krok 2

Miękkie warzywa wyjmij. Do wywaru dodaj ząbek czosnku, przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze ok. 30 minut, następnie dodaj koncentrat i ugotowaną marchew.

Krok 3

Wsyp posiekaną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze raz dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
43 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej