Zupa pomidorowa z majonezem

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

142

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparzone pomidory obieramy i przekrawamy na połówki. Wkładamy do garnka i zalewamy bulionem do ich przykrycia. Dusimy na małym ogniu około 15 minut, a następnie lekko solimy i miksujemy blenderem na gładką konsystencję (można je przetrzeć przez sitko, ale dla mnie to zbyteczny trud).

Krok 2

Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę, liście laurowe i cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut.

Krok 3

Lekko przestudzamy. Majonez mieszamy ze szklanką cieplej zupy i powoli dodajemy do garnka cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy ciągle mieszając. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej