Zupa pomidorowa z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z majonezem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 litr

1 pęczek

5 łyżek

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparzone pomidory obieramy i przekrawamy na połówki. Wkładamy do garnka i zalewamy bulionem do ich przykrycia. Dusimy na małym ogniu około 15 minut, a następnie lekko solimy i miksujemy blenderem na gładką konsystencję (można je przetrzeć przez sitko, ale dla mnie to zbyteczny trud).

Krok 2

Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę, liście laurowe i cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut.

Krok 3

Lekko przestudzamy. Majonez mieszamy ze szklanką cieplej zupy i powoli dodajemy do garnka cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy ciągle mieszając. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej