Zupa pomidorowa z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa pomidorowa z majonezem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

1 pęczek

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparzone pomidory obieramy i przekrawamy na połówki. Wkładamy do garnka i zalewamy bulionem do ich przykrycia. Dusimy na małym ogniu około 15 minut, a następnie lekko solimy i miksujemy blenderem na gładką konsystencję (można je przetrzeć przez sitko, ale dla mnie to zbyteczny trud).

Krok 2

Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę, liście laurowe i cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut.

Krok 3

Lekko przestudzamy. Majonez mieszamy ze szklanką cieplej zupy i powoli dodajemy do garnka cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy ciągle mieszając. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej