Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

1 litr

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.

Krok 2

Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.

Krok 3

Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.

Krok 4

Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.

Krok 5

Dodajemy pokrojone w kostkę kromki pieczywa oraz bulion.

Krok 6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.

Krok 7

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej