Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

1 litr

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.

Krok 2

Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.

Krok 3

Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.

Krok 4

Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.

Krok 5

Dodajemy pokrojone w kostkę kromki pieczywa oraz bulion.

Krok 6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.

Krok 7

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej