
Składniki
600 gramów
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć mięso i pokroić w grubą kostkę,jak dla gulaszu. Ugotować do miękkości, gdy dodać włoszczyznę i gotować ok. 30 minut. Marchew pokroić w plasterki.
Krok 2
Przepłukać groszek-jeśli to groch z puszki. Gdy marchew zmięknie dodać groch, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 10 minut.
Krok 3
Wcześniej oddzielnie ugotowany makaron dodać do zupy, zaprawić przecierem pomidorowym, dodać kostki Knorr. Gotować 3 minuty.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej