
Składniki
600 gramów
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć mięso i pokroić w grubą kostkę,jak dla gulaszu. Ugotować do miękkości, gdy dodać włoszczyznę i gotować ok. 30 minut. Marchew pokroić w plasterki.
Krok 2
Przepłukać groszek-jeśli to groch z puszki. Gdy marchew zmięknie dodać groch, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 10 minut.
Krok 3
Wcześniej oddzielnie ugotowany makaron dodać do zupy, zaprawić przecierem pomidorowym, dodać kostki Knorr. Gotować 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej