Zupa pomidorowa "niezwykła'' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa "niezwykła''

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

200 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć mięso i pokroić w grubą kostkę,jak dla gulaszu. Ugotować do miękkości, gdy dodać włoszczyznę i gotować ok. 30 minut. Marchew pokroić w plasterki.

Krok 2

Przepłukać groszek-jeśli to groch z puszki. Gdy marchew zmięknie dodać groch, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 10 minut.

Krok 3

Wcześniej oddzielnie ugotowany makaron dodać do zupy, zaprawić przecierem pomidorowym, dodać kostki Knorr. Gotować 3 minuty.

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa "niezwykła'' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej