
Składniki
600 gramów
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć mięso i pokroić w grubą kostkę,jak dla gulaszu. Ugotować do miękkości, gdy dodać włoszczyznę i gotować ok. 30 minut. Marchew pokroić w plasterki.
Krok 2
Przepłukać groszek-jeśli to groch z puszki. Gdy marchew zmięknie dodać groch, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 10 minut.
Krok 3
Wcześniej oddzielnie ugotowany makaron dodać do zupy, zaprawić przecierem pomidorowym, dodać kostki Knorr. Gotować 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























