
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż boczek. Gdy wytopi się dostatecznie dużo tłuszczu, dodaj mięso. Smaż, aż będzie zupełnie suche i zacznie się rumienić.

Krok 2
Dodaj pokrojone w drobną kostkę warzywa. Smaż, aż zmiękną. Następnie dodaj Ketchup Hellmann's Pikantny i smaż jeszcze chwilę, cały czas mieszając. W międzyczasie ugotuj ryż.

Krok 3
Na koniec do mięsa dodaj ryż i Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Ryż podawaj posypany kolendrą. Karkówkę możesz zastąpić mięsem z kurczaka. Aby nieco wzbogacić potrawę, możesz do ryżu dodać zielony groszek. Pilaw będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli doprawisz go szczyptą kuminu rzymskiego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Uzbecki pilaw
W dużym garnku podsmaż boczek. Gdy wytopi się dostatecznie dużo tłuszczu, dodaj mięso. Smaż, aż będzie zupełnie suche i zacznie się rumienić.


































