Kurczak chop suey

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

500 gramów

1 łyżka

425 mililitrów

250 gramów

3 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Sos sojowy wymieszaj z cukrem tak, żeby cukier się rozpuścił. Polej nim mięso i wymieszać. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 1

Pora pokrój w krążki, cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 1

W woku rozgrzej olej i wrzuć kurczaka. Smaż przez 4 minuty.

Krok 1

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez 2 minuty.

Krok 1

Dorzuć kiełki fasoli, smaż przez 5 minut, a następnie wlej olej sezamowy.

Krok 1

Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami wody, wlej do woka razem z bulionem, zagotuj i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 1

Danie przełóż na półmisek, udekoruj porem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej