Kurczak chop suey przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak chop suey

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

4 łyżki

3 łyżeczki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

250 gramów

425 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Sos sojowy wymieszaj z cukrem tak, żeby cukier się rozpuścił. Polej nim mięso i wymieszać. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

W woku rozgrzej olej i wrzuć kurczaka. Smaż przez 4 minuty.

Krok 4

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez 2 minuty.

Krok 5

Dorzuć kiełki fasoli, smaż przez 5 minut, a następnie wlej olej sezamowy.

Krok 6

Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami wody, wlej do woka razem z bulionem, zagotuj i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 7

Danie przełóż na półmisek, udekoruj porem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej