Kurczak chop suey przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak chop suey

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

4 łyżki

3 łyżeczki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

250 gramów

425 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Sos sojowy wymieszaj z cukrem tak, żeby cukier się rozpuścił. Polej nim mięso i wymieszać. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

W woku rozgrzej olej i wrzuć kurczaka. Smaż przez 4 minuty.

Krok 4

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez 2 minuty.

Krok 5

Dorzuć kiełki fasoli, smaż przez 5 minut, a następnie wlej olej sezamowy.

Krok 6

Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami wody, wlej do woka razem z bulionem, zagotuj i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 7

Danie przełóż na półmisek, udekoruj porem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta po chłopsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej