Kurczak chop suey przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak chop suey

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

4 łyżki

3 łyżeczki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

250 gramów

425 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Sos sojowy wymieszaj z cukrem tak, żeby cukier się rozpuścił. Polej nim mięso i wymieszać. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

W woku rozgrzej olej i wrzuć kurczaka. Smaż przez 4 minuty.

Krok 4

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez 2 minuty.

Krok 5

Dorzuć kiełki fasoli, smaż przez 5 minut, a następnie wlej olej sezamowy.

Krok 6

Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami wody, wlej do woka razem z bulionem, zagotuj i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 7

Danie przełóż na półmisek, udekoruj porem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak chop suey - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej