Orientalny smażony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny smażony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
240 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w 2 centymetrową kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kurczaka, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Smaż przez około 5 minut mieszając co jakiś czas.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki Fix Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa i kurczaka, dodaj zielony groszek.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalny smażony kurczak Orientalny smażony kurczak

Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w 2 centymetrową kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kurczaka, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Smaż przez około 5 minut mieszając co jakiś czas.