Orientalny smażony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny smażony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
240 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w 2 centymetrową kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kurczaka, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Smaż przez około 5 minut mieszając co jakiś czas.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki Fix Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa i kurczaka, dodaj zielony groszek.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalny smażony kurczak Orientalny smażony kurczak

Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w 2 centymetrową kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kurczaka, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Smaż przez około 5 minut mieszając co jakiś czas.