
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
2 łyżeczki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w 2 centymetrową kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kurczaka, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Smaż przez około 5 minut mieszając co jakiś czas.

Krok 2
Zawartość torebki Fix Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa i kurczaka, dodaj zielony groszek.

Krok 3
Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej