Sos z sardeli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z sardeli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj na twardo.

Krok 2

Olej, cukier i 1 łyżeczkę octu rozmieszaj.

Krok 3

Sardele obierz, oddziel od ości i zmiksuj z żółtkami.

Krok 4

Dodać przyprawę w mini kostkach Knorr i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Wszystkie składniki połącz rozprowadzając pozostałą ilością octu. Sos jest polecany do ryb i mięs w galarecie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej