
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ugotuj na twardo.
Krok 2
Olej, cukier i 1 łyżeczkę octu rozmieszaj.
Krok 3
Sardele obierz, oddziel od ości i zmiksuj z żółtkami.
Krok 4
Dodać przyprawę w mini kostkach Knorr i ponownie zmiksuj.
Krok 5
Wszystkie składniki połącz rozprowadzając pozostałą ilością octu. Sos jest polecany do ryb i mięs w galarecie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
11 osób ogląda przepis: 
Makaron w sosie pieczarkowym
20 min.
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej