Sos z sardeli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj na twardo.

Krok 2

Olej, cukier i 1 łyżeczkę octu rozmieszaj.

Krok 3

Sardele obierz, oddziel od ości i zmiksuj z żółtkami.

Krok 4

Dodać przyprawę w mini kostkach Knorr i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Wszystkie składniki połącz rozprowadzając pozostałą ilością octu. Sos jest polecany do ryb i mięs w galarecie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej