Sos z sardeli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z sardeli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj na twardo.

Krok 2

Olej, cukier i 1 łyżeczkę octu rozmieszaj.

Krok 3

Sardele obierz, oddziel od ości i zmiksuj z żółtkami.

Krok 4

Dodać przyprawę w mini kostkach Knorr i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Wszystkie składniki połącz rozprowadzając pozostałą ilością octu. Sos jest polecany do ryb i mięs w galarecie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej