Sos z sardeli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z sardeli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj na twardo.

Krok 2

Olej, cukier i 1 łyżeczkę octu rozmieszaj.

Krok 3

Sardele obierz, oddziel od ości i zmiksuj z żółtkami.

Krok 4

Dodać przyprawę w mini kostkach Knorr i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Wszystkie składniki połącz rozprowadzając pozostałą ilością octu. Sos jest polecany do ryb i mięs w galarecie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z sardeli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej